DTU Roadrunners

Verdensrekord fra DTU Roadrunners

mandag 21 maj 12
|

Ved Shell Eco Marathon i Rotterdam præsterede Dynamo 8.0, hvad der svarer til 611 kilometer på en liter benzin. DTU Roadrunners sætter dermed en overbevisende verdensrekord i klassen.

Ruten var - i modsætning til tidligere år – lagt uden for beskyttede baner og ud på Rotterdams asfalt, som er mere ujævn end banebelægning. Skarpe sving, samt et tvunget fuldt stop på hver omgang, bidrager også til den høje sværhedsgrad. Banens udfordringer kom til udtryk ved de deltagende holds brændstofforbrug; det lå typisk højere end sidste års forbrug. Men ikke for DTU Roadrunners. Sidste år kørte holdet 509 km på literen og vandt. I år kører Dynamo 8.0 imponerende 20 procent længere, og de sætter konkurrenterne til vægs i en sådan grad, at det kan betegnes som overmatchning.

DTU Roadrunners havde løbende udfordringer med bilen – der røg et laderelæ, så virkede hornet ikke og ved en af kørslerne kom Dynamo 8.0 aldrig ud af startrampen. Panikken sneg sig ind på holdet indtil de fandt årsagen - Shell´s officials havde glemt at åbne for brændstoftilførslen under den indledende kontrol af bilen.

Holdet tacklede alle udfordringerne med opfindsomhed og stærkt teamwork, og den vedvarende indsats resulterede i, at Dynamo 8.0 virkede optimalt, da det gjaldt.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere