Frida Frost

Frida Frost ny leder af PowerLabDK på DTU

onsdag 01 mar 17

Kontakt

Jacob Østergaard
Professor, Centerleder
DTU Elektro
45 25 35 01

Kontakt

Frida Frost

21 27 04 44

ffrost@elektro.dtu.dk

Den 1. marts ansætter DTU Frida Frost som COO for PowerLabDK, der er Europas førende eksperimentelle facilitet for el- og energiløsninger. Det sker, efter at PowerLabDK nu er klar til fuld ibrugtagning.

Frida Frost tiltræder fra den 1. marts 2017 i en nyoprettet stilling som COO for PowerLabDK på Center for El og Energi, DTU Elektro. Frida er uddannet som civilingeniør inden for energi fra DTU i 1999 og tidligere formand for IDA. Inden hendes formandsjob har hun i 9 år arbejdet med energispørgsmål i en række store virksomheder og i sin egen konsulentvirksomhed med speciale i energirådgivning.

”Fremtidens energiforsyning har altid optaget mig, og jeg er stolt af at få muligheden for at stå i spidsen for drift og udvikling af det super højteknologiske PowerLabDK til gavn for danske virksomheder og det danske samfund. Faciliteterne har allerede en imponerende både national og international position, som jeg gerne vil styrke yderligere”, siger Frida Frost.

”Jeg glæder mig til arbejde sammen med både studerende og forskere på DTU og med de virksomheder, der vil drage nytte af PowerLabDK til test og udvikling. En vigtig del af min opgave bliver at udvikle nye samarbejder, for potentialet i PowerLabDK er utrolig stort inden for test, udvikling og demonstration af både el- og energiløsninger”.

PowerLabDK har nu nået et sådant omfang og aktivitetsniveau, at det er behov for at ansætte en leder, med dedikeret fokus på at synliggøre og nyttiggøre PowerLabDK.

Centerleder og professor Jacob Østergaard, der fortsat vil indgå i PowerLabDKs styregruppe, glæder sig meget til at arbejde sammen med Frida Frost om den fortsatte udvikling af PowerLabDK:

”Jeg kan ikke forestille mig en bedre egnet kandidat, med en faglig indsigt, stærk ledelseserfaring og evnen til at udvikle og opbygge samarbejdsrelationer. Jeg er sikker på, at Frida Frost vil løfte visionerne for PowerLabDK, så vi i endnu højere grad kan være til gavn for danske virksomheder og bidrage til at videreudvikle Danmark som energiteknologisk pionerland”. 

PowerLabDK

PowerLabDK er en eksperimentel platform for komponenttest, teknologiudvikling, træning og demonstration inden for el og energi. Det er et mål for PowerLabDK at styrke samarbejdet mellem forskere, studerende og industrien omkring udvikling af nye løsninger til gavn for erhvervsudvikling, teknologieksport, og grøn vækst. I PowerLabDK indgår laboratorier på DTU’s Lyngby campus og Ballerup campus, et mini energisystem på DTU’s Risø campus samt det samlede energisystem på Bornholm, som drives af Bornholms Energi og Forsyning. PowerLabDK blev officielt åbnet 23. juni 2016.

Læs mere: http://www.powerlab.dk/.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere