Photo: Colourbox

Vi skal fortsat forske i vindenergi

fredag 19 maj 17

Kontakt

Peter Hauge Madsen
Institutdirektør
DTU Vindenergi
46 77 50 01

Den førerposition, som Danmark har på det grønne område, bliver udfordret i øjeblikket,”lyder meldingen fra Cevea. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark fortsat prioriterer bæredygtig energi.

Danmark har i mange år været foregangsland for udvikling og forskning inden for bæredygtig energi, herunder vindenergi. Men manglende investeringer i bæredygtig energi kan betyde, at Danmark bliver overhalet inden om, lyder meldingen fra tænketanken Cevea. 

I en ny rapport skriver de, at ”(…) den førerposition Danmark har på det grønne område, bliver udfordret i øjeblikket. Og alene fra 2015 til 2016 er vi formentlig blevet overhalet indenom af andre europæiske nationer.”

"Der er brug for yderligere investering i forskning og energi"
Peter Hauge Madsen

Ifølge Cevea er energiforskningen blevet halveret siden 2010-2011, primært på grund af manglende økonomisk opbakning.

Forsk i vindenergi
Tal fra 2015 viser, at produktionen af elektricitet fra vindenergi var oppe på 42 procent. Det tal skal gerne så tæt på 100 procent i fremtiden. Men ikke bare det, de danske vindenergi virksomheder beskæftiger ca 31.000 medarbejdere og eksporterer for knap 50 mia kr i stærk konkurrence med udenlandske virksomheder. Derfor er der behov for, at forskningen inden for vindenergi prioriteres i Danmark, siger Peter Hauge Madsen, Institutdirektør hos DTU Vindenergi.

”Danmark har i mange år været foregangsland inden for vindforskning. Men vi kan også godt se, at det bliver sværere og sværere at få økonomisk opbakning, og det kan få ubehagelige konsekvenser. Der er brug for yderligere investering i forskning og energi,” siger han og uddyber:

”Hos DTU Vindenergi arbejder vi konstant på at forbedre vindmøllerne, deres levetid og produktion af vindmøller. Vi arbejder også på at finde frem til en måde, hvorpå vi kan udnytte den energi, der bliver produceret. Samtidig er forskningen også med til at holde beskæftigelsen oppe. Det er en win-win-situation,” siger Peter Hauge Madsen.

Læs notat fra Cevea her.

Relaterede Videoer  

Vis flere