Danica investerer millioner i DTU-spin out

tirsdag 08 mar 16

Virksomheden Glycom A/S med hovedkvarter hos Scion DTU i Lyngby og afdelinger i Ungarn og USA har fundet nøglen til at fremstille en række sukkerforbindelser, som findes i modermælk. Nu står virksomheden over et muligt milliardgennembrud, skriver Berlingske Business

 

Danica køber sig ind i et lille dansk selskab med milliardpotentiale inden for modermælserstatning. Godt ti år efter stiftelsen står det lille danske biotekselskab Glycom over for et muligt milliardgennembrud. Virksomheden får nu hjælp af danske pensionsopsparere til at få drømmen til at gå i opfyldelse. Det sker gennem Danica Pension, som dels låner selskabet 400 mio. kr., dels investerer et trecifret millionbeløb direkte i virksomheden. Transaktionen giver Danica en aktiepost på ti pct. i virksomheden med effekt fra næste år. Det skriver Berlingske Businness i dag.

Læs historien fra Berlingske Businness: Danica investerer stort millionbeløb i DTU-guldæg

Glycom har nemlig fundet nøglen til at fremstille en række sukkerforbindelser, som findes i modermælk. Vel at mærke i præcis de udgaver, der forekommer naturligt. På den måde vil erstatningen, der produceres ud fra komælk, komme til at ligne rigtig modermælk mere end de erstatninger, der er på markedet i dag. På længere sigt vil der åbne sig en række forebyggende og helbredende anvendelser, også til voksne. Ideen bag virksomheden er fostret af seks forskere, heriblandt to forskere emeritus ved DTU Kemi, ægteparret Behrend og Inge Lundt.

I 2012 skrev DTU's magasin Dynamo om Glycom A/S, der har hovedkvarter hos Scion DTU.

Læs historien fra Dynamo: Innovation ind med modermælken 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere