Besøgscenter Østerild åbner 9. september 2017

onsdag 19 jul 17

Kontakt

Peter Hjuler Jensen
Viceinstitutdirektør
DTU Vindenergi
46 77 50 37

Det nye besøgscenter ved Nationalt Testcenter for vindenergi i Østerild bliver officielt åbnet lørdag den 9. september 2017. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil deltage ved åbningen.

Inden længe er der godt nyt til de 30.000 gæster, der årligt lægger vejen forbi det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild for at se, når møller rejses, når de står i landskabet eller for at nyde den omkringliggende natur.

9. september 2017 bliver det nye besøgscenter, der er placeret ved testcentret, officielt åbnet.
Det er Realdania, Thisted Kommune, Vindmølleindustrien og DTU, der står bag det nye besøgscenter, hvor de besøgende gæster kan få meget mere at vide om møllerne og vindenergiens muligheder. 

”Det nye besøgscenter har stor betydning for Thisted Kommune, fordi borgere og turister nu kan få mere at vide om både selve testcentret, men også det voksende dyre- og planteliv rundt om centret,“ har borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard Jensen, tidligere udtalt. 

Fokus på vindenergi
Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild blev indviet i oktober 2012. Efter den første usikkerhed om vindmøllernes påvirkning af naturen og lokalområdet i almindelighed, er testcenteret bare blevet mere og mere populært. Turister fra ind- og udland besøger området med de imponerende høje vindmøller, og indtil videre har de nøjedes med plancher, brochurer og omvisninger. Det er det, der nu bliver lavet om på.

Med etableringen af Besøgscenter Østerild ved Testcenter Østerild er rammerne skabt for endnu et stort skridt fremad for den højt prioriterede danske indsats inden for vindenergi.

”På DTU glæder vi os til både at give besøgende mulighed for at få en ordentlig præsentation af Testcenter Østerilds aktiviteter og vindenergien i den danske og globale energiforsyning. Samtidig glæder vi os til at få bedre kontor og mødefaciliteter, hvor vi og industrien kan modtage danske og udenlandske gæster,” fortæller Peter Hjuler, vicedirektør i DTU Vindenergi.

Der er i dag anlagt syv møllepladser i testcenteret. Inden for de næste par år vil der blive anlagt yderligere to testpladser.

Læs mere om udvidelsen af Østerild her.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere