PowerLab DK Logo

Officiel åbning af PowerLabDK

onsdag 14 mar 12

Kontakt

Jacob Østergaard
Professor, Centerleder
DTU Elektro
45 25 35 01

Fakta om PowerLabDK

  • PowerLabDK har et investeringsbudget på 134 mio. dkk. og er finansieret af EUDP, Green Labs DK, regionale vækstfora, de danske energiselskaber og industri samt PowerLabDK partnere
  • Partnere i PowerLabDK: DTU Elektro, Østkraft, og Ingeniør højskolen, København    
  • Samarbejdspartnere og sponsorer: ABB, Dansk Energi, DONG Energy, Energinet.dk, IBM, NKT Cables, Siemens, Vattenfall og Vestas
  • PowerLabDK’s er en platform for eksperimentel afprøvning, test og demonstration af teknologier, der vil bidrage til realiseringen af de danske klimamål og det langsigtede mål om en energiforsyning uden fossile brændstoffer.

D. 15. marts 2012 kl. 11.00  indvies den eksperimentelle testfacilitet PowerLabDK på DTU. PowerLabDK giver både industri og forskning en unik mulighed for at afprøve fremtidens intelligente og bæredygtige energiløsninger på én samlet platform - bl.a. på et komplet el-system på Bornholm med 27.000 reelle el-forbrugere.  

Klima, Energi og Bygningsminister, Martin Lidegaard, spændingssætter officielt laboratorienettet, og der vil være demonstrationer og fremvisning af testfaciliteterne på DTU. Se hele programmet for dagen her.

Regeringens ambitiøse plan om at Danmark skal være forgangsland for at fossile brændsler erstattes med bæredygtige alternativer, kræver en enorm omstilling. For at denne omstilling kan lykkes, skal der lægges betydelige kræfter i forskning, innovation og nyudvikling af teknologier, som er tilpasset et system med store mængder energi fra vind, sol og vand. Der skal udvikles et intelligent energisystem – et såkaldt smart grid.

Som en af verdens mest unikke eksperimentelle platform af sin art gør PowerLabDK det nu muligt for forskning og industri, at teste og demonstrere fremtidens smart grid-systemer i både storskala i laboratorium, samt i et stort og komplet el-system på Bornholm med 27.000 el-forbrugere og 33 % vindkraft. Udover de store smart-grid modeller og vedvarende energisystemer vil også andre teknologier og komponenter kunne testes i PowerLabDK.

Du kan læse mere på www.powerlab.dk

Kontakt vedr. presse:
Katrine Krogh-Jeppesen på mail: kjep@adm.dtu.dk eller telefon: 4525 7834

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vores forskning gør os uafhængige af fossile brændstoffer

Vis flere