Foto: DTU

Støtte til forskning i hjernelidelser og kræftbehandling

torsdag 08 jan 15

Kontakt

Lars Kai Hansen
Professor, sektionsleder
DTU Compute
45 25 38 89

Kontakt

Thomas Lars Andresen
Institutdirektør, professor
DTU Sundhedsteknologi
25 37 44 86
Forskningsgrupper fra DTU deltager i to tværfaglige projekter, der modtager millionstøtte fra Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden støtter fire biomedicinske og bioteknologiske forskningsprojekter med i alt 60 mio. kr. I to af projekterne deltager forskningsgrupper fra DTU.

Behandling af Parkinson og depression

I det ene projekt deltager DTU Compute med professor Lars Kai Hansen. Projektet har fokus på sygdomstilstande i hjernen som bl.a. Parkinson og depression, som kan behandles med elektro-magnetisk hjernestimulation. Det sker traditionelt uden hensyntagen til det aktuelle nervesystem eller hjernens tilstand. I forskningsprojektet skal der arbejdes med, at stimulationen af hjernen baseres på måling og modellering af den behandlede hjernes aktuelle tilstand, hvorved behandlingen bliver langt mere målrettet og effektiv.

Effektiv kræftbehandling

I det andet projekt deltager DTU Nanotech med professor Thomas Andresen. Projektets fokus er at udvikle en ny type bioteknologisk modificerede antistoffer og nanopartikler, som har en forbedret evne til at aflevere lægemidler i celler som kræftceller. Denne nye type antistoffer kan føre til yderligere nedsættelse af effektiv dosis og bivirkningerne fra kemoterapi. Desuden vil projektgruppen også undersøge antistofferne inden for behandling af inflammationssygdomme.

Hvert projekt bliver støttet med 15 mio. kr. over en tre-årig periode.

Novo Nordisk Fonden

Bevillingerne fra Novo Nordisk Fonden kommer fra et særligt program – Novo Nordisk Foundation Interdisciplinary Synergy Programme – som har til formål at yde støtte til nytænkende, risikobetonet, tværdisciplinær forskning med et biomedicinsk og/eller bioteknologisk formål.

Se pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere