Foto Bax Lindhardt

Ny direktør for DTU’s Campus Service

torsdag 11 feb 21

Kontakt

Claus Nielsen
Universitetsdirektør
45 25 10 02
Den 1. marts bliver Peter Brønd ny campusdirektør på DTU. Han afløser Jacob Steen Møller på posten.

Peter Brønd bliver ny campusdirektør på DTU, hvor han skal fortsætte med at udvikle og udvide DTU’s campusser, så de også fremover kan være ramme for forskningsfaciliteter og studiemiljøer i verdensklasse.

Peter Brønd kommer fra en stilling som senior director i global engineering i LEO-Pharma, hvor han har haft ansvar for virksomhedens samlede globale anlægsinvesteringer, udvidelse og modernisering af kontorer og infrastruktur samt den daglige drift af alle tekniske anlæg på syv fabrikker i Europa.

”Vi er glade for at have fået en stærk profil ombord, og jeg er sikker på, at Peter Brønd med sin brede erfaring både kan videreføre og tilføre nyt til DTU og Campus Service,” siger universitetsdirektør Claus Nielsen.

Teknik og økonomi
Gennem sit job i LEO-Pharma har Peter Brønd været formand i Lægemiddelindustriforeningens Tekniske Udvalg og bidragyder til regeringens klimapartnerskabers anbefalinger inden for life science og biotek. Life science- og biotek-industrien er en af de i alt 13 brancher, der skal bidrage til, at vi når regeringens målsætning om, at Danmark skal have nedbragt sin udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Desuden er Peter Brønd aktiv i IDA Operations Management, der er et fagligt netværk af ledere og specialister.

I sin karriere har Peter Brønd arbejdet i krydsfeltet mellem teknik og økonomi. Han har en uddannelse som stærkstrømsingeniør med speciale i energibesparelser. Derudover har han en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse (HD) i informatik og økonomistyring samt en Master of Business Administration (MBA) i ledelse. Før jobbet i LEO-Pharma arbejdede Peter Brønd bl.a. med langsigtet strategisk planlægning for Novo Nordisk og Novozymes.

”Jeg er meget glad for at tiltræde denne vigtige rolle og beæret over at få lov til at fortsætte udviklingen af de fysiske rammer, der medvirker til, at DTU også i fremtiden er et attraktivt valg for forskere og studerende fra hele verden. Jeg ser frem til at arbejde sammen med de dygtige og anerkendte medarbejdere på DTU de næste mange år,” siger Peter Brønd.