Astronaut Andreas Mogensen dyster mod professionel counterstrike-gamer Rasmus ’raalz’ Steensborg i en astronaut-test ved online Space Day 17. marts 2021. (illustration DTU Space)

DTU lancerer ny læringsplatform om rummet

torsdag 25 mar 21

Morten Garly Andersen
Ansvarlig for kommunikation
DTU Space

Fakta om Vild med Rummet

Vild med Rummet er især rettet mod elever og undervisere i skoler (7.-9. klasse), på gymnasier og andre ungdomsuddannelser.

Udover sitet er der også apps med spil. Desuden afholdes en årlig Space Day. Det er gratis og virker på pc, mac, tablets og smartphones. Indholdet er udviklet i etbsamarbejde mellem forskere og eksperter på blandt andet DTU Space samt et panel af undervisere i grundskoler og gymnasier.

Platformen indeholder blandt andet 500 tekster på dansk, 500 illustrationer, inkl. 40 grafikker, 40 nye videoer med danske eksperter, 15 rumquizzer, 2 interaktive læringsspil, en astronauttest samt cirka 20 skoleopgaver og en række animationer.

Vild med rummet er udviklet med Støtte fra Novo Nordisk Fonden i 2019-21.

Fra dag ét var der stor interesse for den nye online-læringsplatform 'Vild med Rummet' for børn og unge, som DTU har udviklet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Vild med Rummet er en online-platform fuld af inspirerende viden om rumfart,  rumforskning og rumbaseret klimaforskning. Den henvender sig især til børn og unge samt deres undervisere i grundskolens 7.-9. klasse, på gymnasier og andre ungdomsuddannelser. Men der er viden for alle, som er interesseret i rummet.

Platformen blev lanceret for nylig med en Space Day i form af et to timer langt online-event via Youtube.

Over 2.200 deltog, og eventet er set af mere end 5.500 på DTU’s Youtube-kanal. Dermed er det et af de mest succesfulde events, DTU hidtil har afviklet online.

”Vild med Rummet er en skattekiste af viden med masser af små videoer, tekster og animationer samt læringsspil, quizzer og opgaver om rummet, som kan bruges til inspiration i undervisningen. Hovedformålet med projektet er at bidrage til at inspirere unge og deres undervisere i skoler og gymnasier til både at interessere sig for naturvidenskab og teknik generelt og for rummet og alt det, rumforskning kan bruges til her på jorden,” siger chefkonsulent og kommunikationsansvarlig på DTU Space, Morten Garly Andersen, der leder projektet.

”Den store interesse viser, at rummet har en kæmpe fascinationskraft, som vi kan bruge til at styrke interessen for naturvidenskab og teknik blandt børn og unge. Ad den vej kan vi måske bidrage til, at vi på længere sigt får flere unge til at søge de naturvidenskabelige uddannelser, som der er så stort behov for.”

Eventet blev indledt af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, som sendte en virtuel raket afsted. Astronaut Andreas Mogensen dystede mod den professionelle counterstrike-gamer Rasmus ’raalz’ Steensborg i en astronaut-test. Og der var oplæg af rumeksperter på DTU og konkurrencer med udgangspunkt i indholdet på Vild med Rummet.

Her på Youtube kan du se lanceringen af Vild med Rummet

Her finder du Vild med Rummet-platformen