DropBucket

Rent håb for fremtidens festivaler

fredag 05 dec 14

Drop Bucket

To DTU-studerende har udviklet engangsskraldespanden DropBucket, som allerede nu er blevet brugt til flere end 42 events, herunder Roskilde Festival.

Yderligere oplysninger
Heiða G. Nolsøe, medstifter
hn@dropbucket.dk

DTU-studerende udvikler miljøvenlig skraldespand, som allerede er en god forretning.

Der er ikke langt fra tanke til handling hos de to DTU-studerende Heiða G. Nolsøe og Marie S. Berggreen. De fik idéen til DropBucket – en engangsskraldespand lavet af bølgepap – på deres første semester i 2011. Det år, hvor gadefestivalen Distortion var ved at gå konkurs på grund af alt det affald, der lå og flød i gaderne. Allerede nu har de to studerende egen virksomhed og en pæn omsætning.

Konceptet er genialt i sin enkelhed. En mobil og sammenklappelig affaldsbeholder, som er fremstillet i genbrugspap med en vandafvisende plastcoating på indersiden. Den er lynhurtig at sætte op. En person kan bære fem stykker ad gangen i hver hånd, og den er konstrueret, så den ikke blæser omkuld i vinden.

”Der var ingen maskiner i Danmark, som kunne lime de skrå sider. Så i starten måtte vi hyre nogle studerende til at sidde og lime dem,” siger Heiða G. Nolsøe og tilføjer: ”Vi har nu testet DropBucket til flere forskellige arrangementer og fundet ud af, at folk gerne vil smide affaldet ud, hvis de bare kan se affaldsbeholderne. Til Roskilde Festival 2014 blev DropBucket brugt ved nogle madboder. Tilbagemeldingen var, at der ikke havde været så rent i 25 år, og at de ikke behøvede at gøre lige så meget rent, som de plejede.”

Den første prototype blev testet på Roskilde Festival 2013. Siden da har skraldespanden været foldet ud på 42 events rundt omkring i Danmark og på Færøerne, hvor den f.eks. har været brugt under Færøernes Nationaldage. Den er også blevet solgt til folkeskoler, hvor børnene har malet på den for at få idéer til, hvordan man kunne sortere affaldet, og på gymnasier, hvor den bliver brugt ved fredagsbarer.

I marts måned fik DropBucket sin første kapitalindsprøjtning på 1,3 mio. kr. fra det færøske investeringsselskab SpF Royndin. Næste år indtager de to studerende Skandinavien og Tyskland. I 2016 vender pigerne blikket mod resten af Europa.

Projektet startede i forbindelse med kurset ’Brugerorienteret design’ med professor Per Boelskifte som vejleder. Siden har de to iværksættere fået et stort spark fremad i forbindelse med Stardust DTU – et studenterdrevet entreprenørnetværk, som holder til på DTU Skylab.

”Vi fik utrolig meget hjælp på DTU Skylab; en mentor, Bjarke Finlov, til at støtte os, og vejledning inden for både juridiske, økonomiske og forretningsmæssige forhold. Det er fantastisk at få så mange muligheder. Jeg er virkelig glad for, at DTU støtter så meget op om innovation og iværksætteri.”

Foruden sine studier arbejder Heiða G. Nolsøe fuld tid i virksomheden. Der er også rift om de to studerende som foredragsholdere. De er netop blevet kontaktet af en professor fra CBS, som ville høre, om universitetet måtte bruge DropBucket som en case for CBS-studerende. Det glæder hun sig meget til:

”Det er rigtig fedt, at sådan nogle halvnørdede ingeniørstuderende som os kan få input fra nogle CBS-studerende.” Heiða G. Nolsøe og Marie S. Berggreen er i gang med sidste del af deres bachelor i Design og Innovation. De forventer at dimittere til nytår.

Relaterede Videoer  

Vis flere