Foto: Colourbox

Intelligent vandforsyning sikrer pris til DTU-studerende

mandag 25 mar 13

Sensorer og software skal få fremtidens rør-netværk til selv at forudsige lækager. Tre DTU-studerende modtog i fredags en Grundfos-pris for ideen.

Et hold fra DTU vandt i sidste uge innovationsprisen ved Grundfos Challenge foran deltagere fra Danmark, Kina og USA. Konkurrencens udfordring var at løse lækageproblemer i Londons vandforsyning, og her havde DTU-holdet altså det mest innovative forslag i Engineering-kategorien.

Med sensorer fra Grundfos, kortteknologi fra Google og en speciel logaritme skal rørnettet ikke bare kunne finde lækager og fortælle teknikerne om dem, men også forudsige hvor de næste lækager vil opstå.

”Alene i London spilder man årligt flere millioner liter godt drikkevand på grund af huller i ledningsnettet. Ideer som vores lander så at sige på et tørt sted,” siger Eva-Maria Nielsen, der var en del af holdet fra DTU.

Se trioens reaktion på prisoverrækkelsen her: (Video af Grundfos)

Foruden Eva-Maria Nielsen bestod vinderholdet af Charlotte Christiansen og Niels Anthonisen, alle tre fra kandidatuddannelsen i Design og Innovation. Med prisen fulgte 15.000 kroner.

Studenterkonkurrencen Grundfos Challenge har været afholdt siden 2006. I år var første gang universiteter fra udlandet var inviteret til at deltage, og finalen havde deltagere fra både Kansas og Kina. De to hovedpriser gik i Business-kategorien til Copenhagen Business School og i Engineering-kategorien til Aarhus Universitet.