Foto: Kaare Smith

Abeo nomineret til Europas bedste universitets spin-out virksomhed

torsdag 16 maj 13

I 2010 blev virksomheden, Abeo A/S, etableret på baggrund af en ny let betonteknologi opfundet af professor Kristian Hertz fra DTU. Virksomheden er nu blevet nomineret til den fornemme pris som ’Europas bedste universitets spin-out’. Vinderen kåres i Bruxelles d. 4. juni.

Prisen som ’Europas bedste universitets spin-out’ gives til en europæisk virksomhed, der har formået at tage en opfindelse fra en forskningsinstitution og omsætte det til en succesfuld virksomhed. Det er organisationen Science|Business, der er stiftet af de to business schools INSEAD og ESADE i samarbejde med Microsoft og BP, som står bag prisen.

Baggrunden for nomineringen af den danske virksomhed er et nyt banebrydende betonelement, som Abeo har udviklet til brug i bl.a. bolig- og kontorbyggeri. Fordelene ved det nye betonelement er, foruden en række helt nye arkitektoniske muligheder, både lavere byggeomkostninger og CO2-udslip.

I december indgik Abeo sin første licens- og produktionsaftale med den danske betonelementproducent, Perstrup Beton Industri. Med licensaftalen bliver Perstrup den første fabrik, der producerer de nye ’SL-Dæk’, som elementerne bliver kaldt.

Fabrikken til produktionen er i øjeblikket ved at blive etableret på Djursland og forventes fra efteråret at kunne levere til de første byggeprojekter.

Det er femte år, at prisen for den bedste spin-out i Europa uddeleles i Bruxelles. Hvis det lykkes Abeo at vinde, vil det ikke være første gang, at Abeo får international opmærksomhed. I 2010 blev Abeo kåret til verdens mest lovende cleantech virksomhed ved ’VM i Cleantech’, der blev afholdt i Silicon Valley i USA, og året efter udpegede Dansk Aktieanalyse Abeo som en af de danske virksomheder med størst vækstpotentiale.