Billede fra Large Scale Facility

Forskningsfaciliteter genåbnet igen

onsdag 27 maj 20

Kontakt

Christian Bak
Professor
DTU Vindenergi
46 77 50 91

Kontakt

Kim Branner
Seniorforsker
DTU Vindenergi
46 77 54 70

Både Large Scale Facility og den Nationale Vindtunnel på DTU Risø Campus er åbnet igen trods coronakrisen.

Da statsminister Mette Frederiksen i marts lukkede hele Danmark, lukkede hun også for fysisk tilstedeværelse på hele DTU inklusiv de to populære forskningsinfrastrukturer, Large Scale Facility og den Nationale Vindtunnel på DTU Risø Campus. 

Inden for de sidste par uger har de to faciliteter dog fået dispensation til at åbne igen, hvilket har betydet, at en håndfuld forskere og teknikere fra DTU Vindenergi er tilbage på arbejde igen. 

Travl hverdag

I Large Scale Facility styrer udviklingsingeniør hos DTU Vindenergi Steen Hjelm Madsen sammen med en række forskere slagets gang med projekterne BLATIGUE og DARWIN, mens et par forskere er til stede i vindtunnelen, i daglig tale Poul la Cour Tunnelen.

I Large Scale Facility gør forskningstekniker Lars Lorentsen klar til at montere en vinge på den ene af teststandene: 

”I Large Scale Facility er vi startet med de projekter, hvor forsinkelserne grundet COVID-19 har været mest kritisk for vores industripartnere. Vi har med et grundareal på 1560 kvadratmeter i faciliteten meget gode forudsætninger for at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer,” forklarer Kim Branner, der er ansvarlig for faciliteten.

Seniorudviklingsingeniør Jimmie Beckerlee og udviklingsingeniør Sigurd Lundsgaard Ildvedsen, begge fra DTU Vindenergi, er til stede i vindtunnelen – dog underlagt en række restriktioner, forklarer seniorforsker ved DTU Vindenergi Christian Bak, der er ansvarlig for vindtunnelen, men som arbejder hjemmefra.

”Vi fik arrangeret den sådan i starten, at vi højst mødte to personer op, og at de skulle være i en afstand af mindst to meter fra hinanden. Vi har sat sprit frem i alle rum, og hvis man skal bruge computertastaturer, så har man hver sit tastatur. Dertil kommer, at man helst bruge handsker,” forklarer Christian Bak.

Selvom restriktionerne er der, så betyder det ikke, at de to udviklingsingeniører bare sidder og drikker kaffe. Det er nemlig stadig muligt at lave vindtunneltests, og testsektionen ser ud som den plejer med en vingesektion og Kevlarvægge monteret. 

”Både Jimmie og Sigurd går rundt med handsker på – specielt når håndtag og genstande skal berøres – eller når vindtunnelen skal startes på touch-skærmen,” lyder det fra Christian Bak.

Billede fra Vindtunnelen

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere