Carsten jagter mitter med lysfælde. Foto: DTU Veterinærinstituttet

DTU Veterinærinstituttet dyster i Ph.d. Cup finalen

fredag 09 maj 14
|

Kontakt

Carsten Thure Kirkeby
underviser
DTU Fødevareinstituttet

Carsten Kirkeby fra DTU Veterinærinstituttet er sammen med syv andre danske ph.d.’er blevet udvalgt til finalen i formidlingskonkurrencen Ph.d. Cup 2014. Se finaleshowet på DR2 2. Pinsedag.

Carsten Kirkebys passion for insekter, videnskab og formidling har fået ham hele vejen til finalen i Ph.d. Cup 2014, hvor han skal præsentere sit ph.d.-projekt for publikum og dommerpanel i DR Koncerthuset.

”Det bliver spændende. Jeg synes man bør kaste sig ud i den slags ting, når chancen byder sig. Og så er det jo fedt at fortælle folk om det man laver – også selvom det bliver nervepirrende at stå foran en fyldt koncertsal og på TV,” siger Carsten Kirkeby, der forsvarede sin ph.d.-afhandling ved DTU Veterinærinstituttet i 2013.

Carsten Kirkebys ph.d.-projekt omhandlede de små myg kaldet mitter, der kan overføre virussygdomme som Bluetongue og Schmallenberg mellem husdyr. I projektet udviklede han blandt andet en helt ny metode til at undersøge mitternes adfærd, og det lykkedes at bruge metoden til at afsløre hvordan mitterne spreder sygdomme i Danmark.

Carsten Kirkeby er nu ansat som postdoc i Sektion for Epidemiologi ved DTU Veterinærinstituttet.

Læs mere om Carsten Kirkebys ph.d.-projekt her.

Stort show på DR2
De otte finalister bliver portrætteret i Information og skal præsentere deres projekter ved et stort show i DR Koncerthuset, hvor et dommerpanel vil kåre den endelige vinder. Showet, der har Peter Lund Madsen som vært, bliver sendt på DR2 2. pinsedag kl. 20.

Ph.d. Cup 2014 er et samarbejde mellem Information, Danske Universiteter, DR og Lundbeckfonden. Formålet er at få dansk forskning ud til en bredere offentlighed ved at omtale og præmiere de bedst formidlede ph.d.-afhandlinger gennemført på danske universiteter.

De danske universiteter indstillede i alt 34 nyudnævnte ph.d.’er til Ph.d. Cup 2014 – se dem alle sammen her.

Alle de indstillede har skrevet en tekst om deres ph.d.-projekt, som er blevet vurderet af en dommerkomité bestående af vindere af Forskningskommunikationsprisen. Komitéen har udvalgt otte, der skal deltage i finalen - to inden for hvert af følgende hovedområder: Sundhed, Natur og teknik, Humaniora og Samfund.

Læs mere om Ph.d. Cup 2014 her.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere