Conflux Mentor Programme

Bliv mentor for en DTU-studerende

fredag 11 jun 21

Udtalelser fra tidligere mentorer:

"Det var meget givende at videregive viden og vejledning til en klog ung professionel. Jeg føler, at jeg gjorde en stor forskel for min mentee, og til gengæld lærte jeg noget meget positivt og nyttigt om den næste generation af kandidater."

Bare gør det! Det er en god oplevelse og meget professionelt udført. Ved mentoring er du også tvunget til at reflektere over dig selv – og mentor-setup'et er individuelt, så det bliver tilpasset efter, hvad mentor og mentee bliver enige om."

"At være mentor er en stor oplevelse. Du er i stand til at gøre en forskel i en anden persons udvikling og samtidig blive opdateret om, hvad der sker på DTU. Du kommer også til at udvikle dig selv, da mentee vil presse dig for feedback og refleksioner, du måske aldrig har overvejet før. Selvfølgelig er der den ekstra bonus, at du lærer en højt motiveret ung person at kende."

Vil du hjælpe den næste generation af DTU’ere med at blive klar til karrieren? Bliv mentor!

Studenterorganisationen Conflux driver et non-profit mentorprogram støttet af DTU, hvor studerende matches med professionelle fra erhvervslivet.

I oktober sidste år lancerede Conflux anden runde af mentorprogrammet for studerende inden for STEM-området. Der var omkring 160 matches og en fantastisk støtte fra DTU-alumner.

Nu forbereder de en ny runde, som lanceres i oktober 2021, og de leder efter nye mentorer fra alle tekniske områder. Vi vil derfor opfordre dig til at melde dig som mentor!

Alumner fra alle aldersgrupper er velkomne – især også dem med kun få års erhvervserfaring.

Mere om programmet

Mentorprogrammet varer fem måneder fra ultimo oktober 2021 til april 2022.

Forvent at der vil være omkring 3-6 møder i denne periode mellem dig og din mentee. Den nøjagtige tidsplan for disse møder er op til dig og din mentee at beslutte.

Programmet tilbyder også tre arrangementer:

• Kick-off-event: Rammerne for jeres mentorforhold bliver fastlagt, og du og din mentee møder hinanden for første gang.
  • Mid-event: Sparring mellem mentorerne om programmet og relevante foredrag.
  • Afskeds-event: Afslutning af mentorforholdet, evaluering af programmet.

Mentorrollen er ubetalt; men du får alligevel meget ud af at være mentor:

• Muligheden for at lære en af de dygtigste studerende inden for dit fagområde at kende
  • Ny indsigt, både fagligt og personligt, fra et nyt perspektiv
  • Styrk dine kompetencer i at lede og motivere andre
  • Et bredere netværk med potentielle fremtidige kolleger fra erhvervslivet
  • Støt Corporate Social Responsibility

Bemærk:

• Mentorprogrammet kører fuldt ud på engelsk (selvfølgelig aftaler man selv i de enkelte mentorforhold, hvilket sprog man indbyrdes vil bruge).
  • Det er fuldt ud muligt at deltage i programmet virtuelt. Conflux fastlægger det endelige setup efter sommeren, når covid-restriktioner er kendt. Du vil få alle relevante oplysninger via mail, når du er tilmeldt.

Mentorprogrammet er en unik mulighed for at hjælpe STEM-studerende, og vi håber, at du vil være en del af det.

Tilmeld dig som mentor her

Conflux-teamet vil vende tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Læs mere på www.conflux.dk.

Hvis du har yderligere spørgsmål til programmet, er du velkommen til at kontakte Toke Bøgelund-Andersen på tokeb@conflux.dk.