Undersøgelse af rådyr. Foto: Tom Ingvardsen

DTU Veterinærinstituttet undersøger fortsat sundhed og sygdom hos vildt

torsdag 18 jul 13
|
DTU Veterinærinstituttet skal fortsat udføre faldvildtsundersøgelser og forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for vildtsundhed. Det har Naturstyrelsen besluttet efter at have sendt opgaverne i udbud.

I foråret sendte Naturstyrelsen opgaverne med at udføre faldvildtsundersøgelser og anden forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for vildtsundhed i udbud, og i juni blev det besluttet, at undersøgelserne fortsat skal varetages af DTU Veterinærinstituttet. 

DTU Veterinærinstituttets nye aftale med Naturstyrelsen løber fra 1. juli 2013 og fire år frem med mulighed for forlængelse. 

”Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med de andre universiteter, myndighederne og interesseorganisationerne. Blandt andet spiller landets jægere og vildtkonsulenter en afgørende rolle i at sikre, at vi får et bredt udsnit af dansk vildt ind til undersøgelse,” siger specialkonsulent og dyrlæge Mariann Chriél fra DTU Veterinærinstituttet. 

På det seneste har instituttets arbejde med vildt blandt andet afsløret flere forgiftede rovfugle, fund af rævens dværgbændelorm i Jylland, at ulven fra Thy døde af en betændelsestumor og at epidemien af hvalpesyge på minkfarmene stammede fra vilde ræve. 

Instituttet modtager fortsat gerne dødfundet vildt (faldvildt), hvor der er mistanke om sygdomme og andre særlige dødsårsager, til undersøgelse. 

Læs mere om DTU Veterinærinstituttets arbejde med vildt og mulighederne for indsendelse af fund på Vildtsundhed.dk

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere