Mikrokraftvarmeværker baseret på brændselsceller er mere bæredygtige end konventionel kraftværker

Brændselsceller på vej til private hjem

onsdag 05 feb 14

Læs mere

FCH Testcenter - Test Center for Fuel Cell and HydrogenTechnologies 

Ene.field 

Mikrokraftvarmeanlæg med brændselsceller er nu på vej til private boliger. Brændselsceller omdanner gas til el og varme med høj effektivitet, og den lovende teknologi skal de næste fire år afprøves i 1000 europæiske boliger. Ni producenter af brændselscellebaserede mikrokraftvarmeanlæg deltager sammen med en række forskningsinstitutioner i EU-projektet, Ene.field. DTU Energikonvertering er ansvarlig for analyserne af de mange data, der skal indsamles i projektperioden.

Eksperter regner med, at man med brændselscellebaserede mikrokraftvarmeanlæg kan nedbringe drivhusgasudledningerne med mellem 21 og 40 procent i forhold til konventionel varme- og el-produktion med dampbaserede kedler. Formålet med Ene.field-projektet er at tilvejebringe de nødvendige data og erfaringer til at starte en egentlig masseproduktion af de bæredygtige kraftvarmeanlæg til private husholdninger.

Foreløbig har 10 familier i Tyskland og England fået et anlæg installeret, og i løbet af det næste år følger omkring 100 danske boliger efter. Projektet slutter i 2017.

For dataanalysen står FCH Testcenter, der er placeret i DTU Energikonvertering. Ene.field-workshops holdes jævnligt i de forskellige medlemslande, og den 6.-7. februar mødes de 26 projektpartnere på DTU Risø Campus.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere