Research

Nye projekter føjet til to forskningsprogrammer

onsdag 13 jan 21
|

Kontakt

Jørgen Rentler Næumann
Programme Manager
Center for Olie og Gas - DTU
60 90 00 94

DHRTC indleder 2021 med at tilføje nye projekter til to forskningsprogrammer. Centret har godkendt fire nye projekter inden for programmet Håndtering af Produceret Vand – et forskningsprogram, der fokuserer på at reducere det miljømæssige fodaftryk associeret med olie- og gasproduktionen i den danske del af Nordsøen.

 

DHRTC har også valgt at finansiere en yderligere udvikling af Multilevel Flow Modelling (MFM) teknologien, der er en del af programmet Operations- og vedligeholdelsesteknologi. De nye projekter skal alle ses i lyset af DHRTC’s øgede fokus på at mindske olie- og gasproduktionens miljømæssige fodaftryk.

Reinjektion af Produceret Vand

I efteråret 2020 modtog vi 20 projektforslag inden for temaet Reinjektion af Produceret Vand (PWRI). Efter en omfattende screeningproces er fire projekter blevet udvalgt til at indgå i forskningsprogrammet. To af disse bliver udført som feasibility-studier, der skal bevise teknologikonceptets holdbarhed og modne det til Technology Readiness Level 1. Du kan læse en detaljeret beskrivelse af de fire projekter her.

Yderligere udvikling af Multilevel Flow Modelling teknologien

DHRTC har også besluttet at finansiere en videreudvikling af MFM-teknologien, som vi i samarbejde med DTU Elektro, Total E&P og Kairos Technology har haft stor succes med at udvikle. Denne består af en softwareapplikation, der yder support i realtid til kontrolrumsoperatører. Softwaren anvender Multilevel Flow Modelling-teknologi til at visualisere årsagen til driftsforstyrrelser og uregelmæssigheder i procesfaciliteterne. Denne prototype, kaldet Control Room Assistant, passerede succesfuldt Technology Readiness Level 4 (TRL4) i november 2020.

Næste fase af projektet vil foregå i samarbejde med DTU Elektro og DTU Mekanik. Kairos Technology vil samarbejde om at udvikle softwareløsninger, mens Total E&P vil yde support og data til projektet. Læs mere om det i artiklen her.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere