VentureCup

Iværksætterboom på DTU

fredag 02 dec 11

Startskuddet til Venture Cup Idea Competition er gået, og i år har DTU mere end fordoblet antallet af studerende med iværksætterdrømme.

Tilmeldingerne til iværksætterkonkurrencen Venture Cup Idea Competition er afsluttet, og siden sidste år har DTU mere end fordoblet antallet af deltagere i konkurrencen. Rektor Anders Overgaard Bjarklev glæder sig over de mange iværksætterlystne DTU-studerende:

"Når man arbejder med forskning og undervisning, er det helt afgørende, at vi får det sat i relation til den tilvækst i værdi, det kan skabe i det danske samfund. Noget af det, der ligger os allermest på sinde, er, at vores studerende og ansatte deltager i samfundet og skaber nye job. Derfor søger vi på alle måder at tilskynde til, at folk deltager i iværksætteri; her er Venture Cup blandt andet et af de rigtig gode steder, hvor der laves et stort stykke arbejde i forhold til at få udviklet de gode idéer."

DTU-rektoren glæder sig til finalerne og håber, at universitetets studerende når langt:

"Jeg håber selvfølgelig også meget, at vores studerende kommer med i finalen, så vi kan fejre dem – men hvis de ikke gør, så synes jeg bestemt også, det er en sejr i sig selv, at de er med."

Finalisterne til Venture Cup Idea Competition bliver udvalgt den 2. januar og bliver derefter fordelt i fem forskellige kategorier: Cleantech & Environment, Life Science & Medtech, Mobile & Web, People & Society og Product & Technology. I hver kategori er der 25.000 kr. på højkant. Alle, der deltager, får feedback fra en professionel jury, og finalisterne får inden den endelige finale hjælp til at øve deres præsentation ved to arrangementer i begyndelsen af januar – et i Vest- og et i Østdanmark.

Administrerende direktør i Venture Cup Michael Bak siger om DTU:

"Det er super sejt, at DTU har fordoblet deres deltagerantal, og det er dejligt, at ledelsen bakker så meget op om iværksætteri. DTU vandt i sommer tre ud af fem hovedpriser i vores Startup Competition, og man kan tydeligt se, at de er indstillet på at forsøge at gentage successen. De andre universiteter skal virkelig passe på."

Nu venter næsten 400 håbefulde hold iværksættere med tilknytning til universiteter landet over i spænding på at finde ud af, om deres idé bliver udvalgt til finalerne, der finder sted mellem den 19. januar og den 2. februar. 

Læs mere om Venture Cup Idea Competition her.     

Relaterede Videoer  

Vis flere