Glasflasker

Effekten af hormonaktive plantestoffer

torsdag 22 mar 12
|

Kontakt

Camilla Taxvig
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
35 88 75 48

Camilla Taxvig har i sit ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet undersøgt egenskaber og effekt af hormonaktive plantestoffer. Det viste sig blandt andet, at stofferne kan påvirke de signalveje, som har betydning for udvikling af fedme. For det arbejde har Camilla Taxvig modtaget prisen: DTU’s Young Researcher Award 2011.  

Camilla Taxvig afsluttede i efteråret 2011 sit ph.d.-projekt, hvor en del af formålet var at udbygge eksisterende viden om mekanismerne bag effekterne af hormonaktive plantestoffer. DTU Fødevareinstituttets forskning i hormonaktive stoffer har hidtil haft fokus på undersøgelser af kemikaliers hormonforstyrrende effekt. Som noget nyt tog Camilla Taxvig fat på at undersøge effekterne af de naturligt forekommende hormonaktive plantestoffer, som vi dagligt indtager gennem kosten.

Som en del af projektet undersøgte hun ved hjælp af celleforsøg, om naturligt forekommende hormonaktive plantestoffer, kaldet phytoøstrogener alene og i forskellige blandinger påvirker de signalveje, som er involveret i fedmeudvikling.

Læs hele nyheden fra DTU Fødevareinstituttet her...

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere