Østerild og Høvsøre udvides

torsdag 16 mar 17
|
Regeringen har sammen med S, DF og SF indgået en aftale om at udvide de nationale testcentre for vindmøller ved Østerild og Høvsøre med i alt fire nye testpladser. Aftalen skal understøtte Danmarks stærke position indenfor avanceret produktion af vindteknologi.

Danmarks to nationale vindmølle-testcentre i Østerild og Høvsøre skal udvides med i alt fire nye testpladser og samtidig muliggøre højere testmøller. Det har Regeringen netop besluttet.

I dag er der fem teststande på Prøvestationen for Store Vindmøller i Høvsøre, mens der er syv teststande på det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild. For fremtiden skal der være samlet 16 teststande på de to testcentre - syv teststande i Høvsøre og ni teststande i Østerild.

Samtidig vil det blive muligt at etablere højere testmøller på op til 330 meter i Østerild og 200 meter i Høvsøre. Til sammenligning er Rundetårn 34,8 meter fra gaden til platformen.

Ekspropriation og støjgener
For at begrænse støjgenerne i lokalområdet omkring Østerild, vil et mindre antal vindmøller og boliger blive eksproprieret. Samtidig reduceres den maksimale højde på de yderste møller i testcentret. Naboer til testcentret vil også kunne søge om værditab.

 

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere