Nyt byggeri på DTU vinder Digitaliseringsprisen

fredag 28 aug 20

Kontakt

Francois Svend Court-Payen
Projektchef
CAS
28 26 35 26

Bygning 310

Nybyggeriet er beliggende midt på Matematiktorvet og huser medarbejdere fra DTU Energi, som tidligere var på Risø Campus, samt fra DTU Fysik og DTU Compute.

Det er et af de første større byggerier, der er gennemført 100 procent digitalt i samtlige faser af byggeriet. Der er således ikke trykt en eneste tegning undervejs, og en startpjece til 17.000 kroner er den samlede omkostning til papir.

Til sammenligning satte man tidligere 1,5 millioner kroner af til tryk og tegninger undervejs i forbindelse med projektering og ændringer.

Byggeriet er på 9.500 kvm. Samlet pris er 260 mio. kroner.


DTU har modtaget Digitaliseringsprisen for den 100 procent digitaliserede byggeproces i forbindelse med bygning 310, som stod færdig på Lyngby Campus i 2019.

Digitaliseringsprisen blev uddelt i fire kategorier på konferencen Offentlig Digitalisering 27. august. Implementeringsprisen gik til DTU, fordi byggeriet af bygning 310 udnyttede de digitale muligheder på gennemgribende vis, fra det indledende udbud gennem hele byggeriet til aflevering.

”Projektet har reduceret den planlagte projektperiode markant, undgået uforudsete udgifter og nedbragt fejlmængden betydeligt. Og teknologien er anvendt til at skabe nye samarbejdsformer i det komplicerede byggeprojekt,” skrev dommerkomiteen i sin begrundelse.

Bygning 310 er et af de første store danske byggeprojekter, som er gennemført 100 procent digitalt, og det har efterfølgende været med til at inspirere resten af byggebranchen til at arbejde med digitale processer.

Byggeriet modtog også - sammen med teamet, der har bygget og tegnet bygning 310 - prisen Årets Byggeri 2019 i kategorien 'Åben', ligesom det fik buildingSMART International openBIM Award i 2019. 

”Vi er glade for, at vi insisterede på at gennemføre byggeriet digitalt, og for at vi dermed har været med til at pushe branchen til at arbejde med digitale processer i alle led af byggeprocessen. Det har vi kun kunnet gøre gennem et dedikeret samarbejde med MH Højgaard som entreprenør, Christensen & CO som arkitekter, og MOE som ingeniørvirksomhed,” siger projektchef i DTU Campus Service, Francois Svend Court-Payen.

Bag prisen står Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, KMD, DANSK IT og Charlie Tango. Prisen belønner succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer, der gavner samfund og borgere og tjener til inspiration for andre.

Øvrige modtagere i år er Region Hovedstaden, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og NOPII-samarbejdet. Læs mere her