Foto: Colourbox

Lystfiskere og fritidsfiskere står for 6 % af den totale torskefangst og 22 % af fangsten af ål

onsdag 14 dec 11
|
DTU Aqua og Danmarks Statistik har undersøgt, hvor mange torsk, ål og havørreder lystfiskere og fritidsfiskere får på krogen og i ruserne og garnene.

Hvor mange torsk, ål og havørreder fangede du 2010? Hvor fangede du dem, og hvordan? Og tog du fiskene med hjem, eller satte du dem ud igen? Det er nogle af de spørgsmål, som 7654 lystfiskere og fritidsfiskere har besvaret i en undersøgelse, som DTU Aqua har gennemført i samarbejde med Danmarks Statistik.

På baggrund af data fra undersøgelsen vurderer DTU Aqua, at det rekreative fiskeri fangede 116 tons ål, 1.666 tons torsk og 600 tons havørreder i 2010. Tallene omfatter kun de fisk, som lyst- og fritidsfiskerne tog med hjem. Sammenholdt med de kommercielle landinger betyder det, at 6 % af den totale landing af torsk og 22 % af den totale landing af ål i danske farvande fanges af lystfiskere og fritidsfiskere.

Undersøgelsen skal forsyne forskere og myndigheder med oplysninger om, hvordan lystfiskeri og fritidsfiskeri påvirker fiskebestandene. Man har i mange år indsamlet data for det kommercielle fiskeri, men siden 2008 har alle EU-lande også skullet indsamle oplysninger om fangster i det rekreative fiskeri som en del af den fælles fiskeripolitik.

Læs hele historien her...

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere