Professor Anja Boisen, DTU Nanotech. Foto: ATV

Nanoforsker i spidsen for tænketank

tirsdag 07 jan 14

Kontakt

Anja Boisen
Sektionsleder, Professor
DTU Sundhedsteknologi
45 25 57 27
Professor Anja Boisen, DTU Nanotech, skal stå i spidsen for Akademiet for de Tekniske Videnskabers tænketank.

Anja Boisen er en af landets førende forskere i nanoteknologi. Hun er er samtidig stærkt engageret i forskningens betydning for samfundet og i samarbejdet mellem universiteter og industrien.

Anja Boisens forskning har desuden dannet basis for, at hun har kunnet medvirke til at stifte to teknologibaserede virksomheder, Cantion A/S og Silmeco, ligesom hun gennem en årrække har samarbejdet tæt med en række virksomheder, bl.a. Grundfos, Danfoss og Radiometer.

Akademiet for de Tekniske Videnskabers tænketank er et forum for både virksomheder og universiteter. Den har bl.a. til opgave at analysere og komme med anbefalinger om, hvordan man kan løse væsentlige samfundsmæssige udfordringer med udgangspunkt i en teknologisk indgangsvinkel.

Anja Boisen er professor på DTU Nanotech, hvor hun blandt andet specialiseret sig i nanosensorer, som kan bruges til både miljøovervågning og til at stille medicinske diagnoser ved at måle i f.eks. blodprøver og udåndingsluft. Hun har gennem sin karriere modtaget en lang række priser. I 2012 fik hun EliteForsk Prisen og hun blev samtidig udnævnt som topforsker i Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program. I 2013 modtog hun et Proof of Concept-legat fra European Research Council – ERC –som skal bruges til at forske i screening af patienter udenfor hospitalet.

Læs mere om Anja Boisens forskning på DTU's hjemmeside her.

Læs pressemeddelelse om udnævnelsen på ATV's hjemmeside her

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere