Toptunet økobil præsenteret for H.K.H. Prins Joachim

torsdag 07 maj 15
|
af Bjørn Lymann Jespersen
DTU Roadrunners’ økobil Dynamo 11.0 blev torsdag d. 7. maj præsenteret og testkørt, da H.K.H. Prins Joachim slog vejen forbi DTU.

Nu går det snart løs for de studerende i DTU Roadrunners. Den 18. maj tager de afsted til Rotterdam for at forsvare sidste års sejr i Shell Eco-marathon, der er en konkurrence for bæredygtige køretøjer.
Første skridt var præsentationen af den nye og forbedrede bil, Dynamo 11.0, som holdet har arbejdet på siden sidste år. Det skete med besøg fra H.K.H. Prins Joachim, der er fast deltager ved denne årlige begivenhed.

"Det I udtænker og tester nu, er det I skal leve med og leve af, i en lang og forhåbentlig også meget spændende karriere fremover"
H.K.H. Prins Joachim

”Det er en pragtfuld dag at komme herud på DTU og se forårets projekter. Det I roder med, og som skal stå sin prøve i Rotterdam om kort tid,” sagde han.

Ud over DTU Dynamo var Aalborg Universitet også mødt op med deres bil, der hovedsageligt er bygget af 3D-printede dele.

Efter en kort velkomst indendørs, blev H.K.H. Prins Joachim vist udenfor og fik forklaret de ændringer, der er foretaget på DTU Dynamo, så verdensrekorden og sejren forhåbentlig kan hives i land. En verdensrekord på 612,3 km/l som holdet selv er indehaver af, og desværre glippede sidste år.

Vigtige forbedringer

For at kunne presse flest kilometer ud af dækkene, er der i år blevet lavet en lang række forbedringer. Gearkassen er blevet automatisk og har fået slebne tandhjul. Sidste år var det nemlig det manuelle gearskift, der gav problemer.

Derudover er kompressionsforholdet i motoren øget fra 12 til 14, hvilket betyder, at motoren kan levere mere energi fra brændstoffet, og dermed kan bilen køre længere.

Bremsesystemet i Dynamo 11.0 er helt nyt og skal sikre bedre bremseegenskaber og feedback fra bremserne. Også svinghjul og tandstangsstyring er blevet opdateret.

DTU Roadrunners har deltaget i Shell Eco-marathon siden 2005 og har vundet de sidste fem år i træk. Selve løbet afholdes for 31. gang d. 21-24. maj 2015 og har mere end 230 opstillede hold og over 3000 deltagende studerende.

Succesfuld testkørsel

Efter en meget interesseret H.K.H. Prins Joachim havde fået stillet alle spørgsmål var det tid til, at Dynamo 11.0 skulle foretage den obligatoriske testkørsel. Med den nye chauffør Carina Lindahl ved rattet, og en karakteristisk tunet-knallert-lyd satte den røde racer i gang og strøg henover Produktionstorvet. Efter et par cirkler parkerede den strømlinede bil og testkørslen var en succes.

Nu venter konkurrencen i Rotterdam, og i den forbindelse sluttede H.K.H. Prins Joachim af med et godt råd:
”Tag nu og skru tingene godt sammen, og tænk jer godt om inden i tager derud. Og gå så ned og vind nogle pokaler, både for jer selv, for jeres fakultet og så selvfølgelig også for hele den automotive verden.”

Relaterede Videoer  

Vis flere