Byg-studerende designer platform til Roskilde Festival

fredag 26 jun 15
|

Kontakt

Holger Koss
Lektor
DTU Byg
45 25 16 55

Projektet er udvalgt til at repræsentere DTU ved årets festival, og de studerende har tænkt i såvel design, farvesymbolik som glade festivalgæster.

”Tech Lab” står der med store hvide bogstaver på siden af DTU’s udstillingsplatform, hvor universitetets aktiviteter og projekter i løbet af Roskilde Festival 2015 skal præsenteres.

Den 15 kvadratmeter store platform er konstrueret af fire Civil Bygningsdesign-studerende på 2. semester. Amanda Slyngborg, Emilie Bjørneboe, Siri Wistoft og To Quyen Hoang deltog tidligere på året i et ”DTU på Roskilde"-info møde med udspil til et design, som på bedste vis kunne repræsentere DTU ved årets festival i Roskilde.

Designet blev efterfølgende udvalgt af DTU og arrangørerne bag Roskilde Festival, og siden har de fire studerende arbejdet med projektet i et til anledningen oprettet specialkursus.

Designet til glade gæster
I designet og konstruktionen af platformen er der lagt stor vægt på, at den skal kunne modstå vejr, vind og glade festivalgæster. Desuden har valget af farver og deres symbolik spillet en stor rolle.

Netop det farvestrålende og innovative design er grundideen i projektet, forklarer de fire studerende, som med teksten og de varme orange farver har ønsket at fange festivalgæsternes opmærksomhed.

”Vi gik først ”rigtig” i gang med projektet 8. juni, og siden er der arbejdet hårdt med at bygge og male for at blive færdig. Platformen er malet i varme gule og røde farver, der illuderer en solnedgang, og orange nuancer, der er festivalens farver.

Selve byggeriet er opført i moduler på DTU Campus, som skal fragtes til Roskilde og samles på festival-pladsen. Den er konstrueret således, at den kan skilles ad igen i moduler og genbruges på næste års festival, ” fortæller Siri Wistoft.

De fire studerende har været meget begejstret for projektet, som de har fået stort udbytte af i samarbejde med tømrer Claus Aagard og lektor Holger Koss som ansvarlig vejleder.

Læs mere om samarbejdet mellem DTU og Roskilde Festival her.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere