Nu indvies Danmarks Nationale Vindtunnel på DTU

mandag 09 apr 18

Indvielsen

  • 10. april 2018 kl. 14-16
  • Venue er DTU Risø Campus, hhv. Large Scale Facility samt Poul la Cour Tunnelen.
  • Talere ved indvielsen: DTU Rektor Anders Bjarklev, Borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen, CTO i Vestas Anders Vedel, Vicedirektør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse Niels Chr. Beier samt Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.

Funding

  • Styrelsen for Forskning og Uddannelse: 40 mio kr
  • Region Sjælland: 4 mio kr
  • DTU: 41 mio kr

Tirsdag den 10 april bliver Danmarks nye Nationale Vindtunnel på DTU Risø Campus indviet. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim vil stå for den officielle indvielse.

Den nye Nationale Vindtunnel på DTU Risø Campus bliver den eneste af sin slags i hele verden. Muligheden for at kombinere målinger af aerodynamik i så stor størrelse og støj gør vindtunnelen helt unik.

Derfor er det en stor dag – ikke kun for DTU Vindenergi men for hele Danmark, når Prins Joachim den 10. april 2018 klipper den røde snor ind til den store forskningsfacilitet.

”Vindtunnelen er one of a kind. Bare det faktum, at man med vindtunnelen vil have mulighed for at udsætte særligt store dele af en vindmøllevinge for vindstyrker på op til 105 meter i sekundet eller næsten 400km/t gør vindtunnelen særlig. Det svarer til mere end tre gange orkanstyrke,” siger Christian Bak, der er projektleder på Vindtunnelen.

Orkanen Katrina, der i 2005 ramte New Orleans i USA og lod byen øde hen, ramte med en vindstyrke på omkring 78 meter i sekundet. Det er et godt stykke under, hvad vindstyrken kan komme op på i Poul la Cour Tunnelen, som den bliver kaldt i daglig tale.

Vigtig for Danmark
Vindtunnelen, der har kostet 85 millioner kroner, har været flere år undervejs. Derfor glæder det også Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind, at den nu bliver indviet.

”Danske forskere har i stigende grad brug for adgang til højteknologiske faciliteter og data, hvis dansk forskning skal fastholde et højt, internationalt niveau. Derfor er det så vigtigt, at vi investerer i forskningsinfrastruktur, og vindtunnelen giver helt nye muligheder for både forskere og virksomheder.”

For yderligere information: 3053 3887
Charlotte Boman Hede, DTU Vindenergi: 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere