Vinderne, Li Han og Dennis Valbjørn Christensen, modtager førstepræmien i kategorien Product & Technology for ideen Transparent World. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

To sejre til DTU i Venture Cup

tirsdag 03 feb 15
|
af Bjørn Lymann Jespersen

Kontakt

Dennis Valbjørn Christensen
Forsker
DTU Energi
20 96 19 46
DTU var repræsenteret i to vinderhold i dette års Venture Cup Idea Competition.

Endnu en gang blev det til sejre for DTU i det årlige Venture Cup Idea Competition. Denne gang var det inden for kategorierne Services og Product & Technology.

I Services-kategorien var det ideen Fishtrip, der vandt. Fishtrip fungerer ligesom hjemmesiden Hotels.com. Her er gæster og hoteller bare byttet ud med lystfiskere og fiskekuttere. På siden kan ejere af fiskekuttere skrive, hvis der er en ledig plads på en tur, og så kan lystfiskere, der vil med, booke sig ind. Dommernes begrundelse lød blandt andet på, at holdet havde haft held med at finde et nichemarked, hvor der var et stort udviklings- og indtjeningspotentiale.

Den anden DTU-vinder blev fundet i kategorien Product & Technology. Her vandt ideen Transparent World. Li Han og Dennis Valbjørn Christensen, der er hjernerne bag ideen, går efter at lave et billigere materiale til skærmen på smartphones, tablets og solceller. Materialet indiumtinoxid, der bruges i dag, er nemlig meget dyrt, og der er ikke meget tilbage af det. Derfor har Transparent World udviklet et helt nyt materiale, der kan det samme, men er 150 gange billigere at producere, fordi det er baseret på zinkoxid i stedet for indiumtinoxid. Her var dommerne især imponerede de globale muligheder i produktet.
Læs mere om projektet her

Ud over de to vinderhold, var DTU stærkt repræsenteret i finalen, hvor seks ud af 18 finalister var helt eller delvist fra DTU. Dette års Idea Competition løb af stablen på Odense Rådhus, hvor vinderne i hver kategori gik hjem med en præmiesum på 25.000 kroner, som kan bruges til at videreudvikle deres projekter.

Venture Cup

Venture Cup er en non-profit organisation, der hvert år afholder to konkurrencer for at finde unge entreprenører med de bedste ideer. De to konkurrencer er: Idea Competition, der afholdes om efteråret/vinteren og Startup Competition, der afholdes om foråret/sommeren. Idea Competition starter allerede i november, hvor alle deltagerne bedømmes af en jury, der finder finalisterne og vinderne i januar.
Læs mere om Venture Cup 2015.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere