Foto Uriel Soberanes/Unsplash

Danske universiteter går sammen om stor techmesse

tirsdag 04 maj 21
af Jesper Spangsmark

Mark Bernhard Riis
Head of Innovation
DTU Compute

Per B. Brockhoff
Professor, Institutdirektør
DTU Compute

Digital Tech Summit Partners

• Copenhagen Business School
  • Danmarks Tekniske Universitet,
  • IT Universitetet
  • Københavns Universitet
  • Roskilde Universitet
  • Syddansk Universitet
  • Aalborg Universitet
  • Aarhus Universitet

Samt:

• IT-Branchen
  • Teknologiens Mediehus.
  • Messen er muliggjort gennem et tæt samarbejde med bl.a.
  • Dansk IT
  • ATV
  • DIREC
  • DigitalLead
  • Teknologipagten

og en lang række øvrige sponsorer og partnere.

Mere om Digital Tech Summit

Digital Tech Summit holdes 30. november og 1. december 2021 i Øksnehallen/DGI-Byen i København.

Udstillere kan hente info om stande og sponsorater på hjemmesiden: http://www.digital-tech-summit.com/.

Interesserede kan  skrive sig op allerede nu med henblik på at blive inviteret med, når billetsalget åbner i august.

Eventet er gratis for studerende og startups.

Website:
www.digital-tech-summit.com

Digital Tech Summit bliver Nordens største udstillingsvindue for digitale teknologier, stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og startups. Messen foregår i København 30. november og 1. december.

Kunstig intelligens, kvantecomputere og maskinlæring er blot nogle af de mange digitale teknologier, der er ved at forandre vores verden, og evnen til at integrere og udvikle digitale teknologier bliver afgørende for såvel den enkelte virksomhed som for Danmarks konkurrenceevne.

Det er baggrunden for, at alle Danmarks universiteter går sammen med IT-Branchen og Teknologiens Mediehus om at skabe et samlingspunkt for den nyeste forskning og de virksomheder, der driver den digitale udvikling i Danmark og Norden. Sammen skal de sikre, at den nyeste forskning inden for digitale teknologier bliver til ny forretning hos landets førende virksomheder, bliver til vækst i små og mellemstore virksomheder og fremmer innovation og startup-aktiviteter i samfundet.

“Det er vores vision at skabe den ledende forskningsbaserede teknologimesse i de nordiske lande, hvor udstillere og besøgende kan mødes og diskutere de seneste teknologiske landvindinger, matchmake og finde nye samarbejdspartnere - eller bare få nye gode idéer, ” siger Anders Bjarklev, formand for Danske Universiteters rektorkollegium og rektor for DTU.

Prominente navne på plakaten

Når Digital Tech Summit 2021 åbner dørene for publikum den 30. november og 1. december i Øksnehallen/DGI-Byen i København, er det landets ypperste forskere, teknologiledende virksomheder og mest innovative startups, der byder velkommen.

Konferencens hovedtaler og keynote er EU-kommissionens ledende næstformand Margrethe Vestager, der vil dele sine visioner for et stærkt europæisk digitalt lederskab gennem målrettede forsknings- og teknologisatsninger, særligt med fokus, på hvordan vi udvikler og anvender AI.

Ud over prominente talere kan de henved 5.000 besøgende møde 90 udstillende virksomheder, heriblandt Mærsk, AMBU, Develco og 3Shape, der viser deres nyeste teknologiske løsninger frem og inviterer jobkandidater indenfor. På messens startup-område præsenteres helt nye forretningsidéer.

Natasha Friis Saxberg, direktør for IT-branchen siger:

”Vi ser det som en klar fordel, at både store og små virksomheder kommer tæt på forskningsverdenen og får direkte gevinst af de mange nye teknologier, der udvikles i disse år. Det er et samfundsmæssigt mål at løfte virksomhedernes konkurrenceevne og digitale muligheder gennem mødet med den nyeste viden fra universiteterne.”

Et nationalt løft

Blandt konferencens hovedsponsorer finder man IDA og Otto Mønsteds Fond:

”Det er fantastisk, når universiteterne går sammen og løfter os som digital nation. Et samlingspunkt for universitetsmiljøer og virksomheder er noget, vi gerne støtter op om. Det harmonerer med vores overordnede formål om at støtte dansk handel og industri og de rigtig dygtige forskere,” siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsted Fonden.