Foto: Mikal Schlosser

Roskilde: Samler virtuelt skrald med robotter

fredag 30 jun 17
|
af Andreas Johansen

Holdet bag Robotic Waste Collection

Kristian Revsbech, sjette semester på elektroteknologiuddannelsen.

Esben Dalgaard, sjette semester på elektroteknologiuddannelsen.

Jakob Bindslev, ottende semester på elektroteknologiuddannelsen.


Ved hjælp af et joystick og et par Virtual Reality briller kan gæster på Roskilde Festival forsøge at kontrollere en robot, der skal score point ved at samle fiktivt skrald op på festivalpladsen.

Foran Techlab – DTU’s stand på Roskilde Festival – kan man opleve lidt af hvert. Onsdag fik de besøgende mulighed for at lege med robotter på en bane, der lignede festivalpladsen, og som flød med klodser, der gjorde det ud for skrald.

Bag projektet står Kristian, Jakob og Esben, der studerer elektroteknologi. Her forklarer Kristian, hvordan spillet fungerer.

”Teknikken bag spillet er faktisk ret avanceret, men ganske nem at forstå. Via en controller, som man kender fra en PlayStation eller Xbox, styrer man robotten, som i løbet af tre minutter skal køre rundt på banen og samle så meget skrald op som muligt. Spilleren ser det hele fra et lille kamera, der er monteret foran på robotten, så det er næsten som at være robotten, ” fortæller han.

Mange spillere

Festivalfolket tog spillet til sig. Der blev hurtigt samlet tilskuere rundt om bordet, der dannede arena for kombattanterne, og via de store skærme, holdet havde sat op, havde publikum mulighed for at følge med i spillernes virtuelle verden – og det gik ikke stille for sig.

Der blev både grint, hjulpet, hujet og hejet, da spillerne fik de store briller, der skulle føre dem til en virtuel verden som robot, på.

Udover udfordringen med at navigere rundt på den to gange to meter store bane, havde spillerne også det problem, at de konkurrerede to ad gangen, og dermed handlede det ikke bare om at være god til at samle klodser, men i lige så høj grad om at undgå sin modstander, der potentielt kunne tage dine klodser fra dig.

På nuværende tidspunkt er spillets formål mest af alt underholdning. Men de studerende håber samtidig, at spillet kan være med til at skabe opmærksomhed om de tekniske muligheder, der er for at automatisere og fjernstyre køretøjer, der måske kan gøre hverdagen lettere på steder som Roskilde Festival.

Se flere billeder herunder

 

Foto: Mikal Schlosser

Kristian var ofte helt oppe i det røde felt, når der var gang i konkurrencen. 

Foto: Mikal Schlosser

De store briller gør, at spilleren ikke kan se andet end hvad robottens kamera opfanger.

Foto: Mikal Schlosser

Spillet var et kæmpe hit - især blandt festivalens yngre deltagere.

Foto: Mikal Schlosser

Der blev konkurreret, men med et smil fra øre til øre. 

Relaterede Videoer  

Vis flere