Livestream fra pressemøde om Andreas Mogensen

mandag 24 aug 15

Kontakt

Torsten Neubert
Chefkonsulent
DTU Space
45 25 97 31
Hør eksperter fra DTU og DMI fortælle om Andreas Mogensen, der skal fotografere  kæmpelyn og tordenskyer fra rummet

Danmarks første astronaut – Andreas Mogensen – skal på sin kommende rummission tage billeder af kæmpelyn og tordenskyer gennem vinduer i Den Internationale Rumstationen ISS. Billederne skal gøre forskerne klogere på lyn og tordenstormes rolle i klimaet. Et af målene med forskningen er at mindske usikkerheden i klimamodellerne.

Mandag den 24. august kl. 11-12 kan du via et direkte livestream fra DTU Bibliotek høre forskere fra DTU Space og DMI fortælle om projektet THOR, der er opkaldt efter tordenguden. THOR udføres for første gang af Andreas og bliver udviklet yderligere af kommende astronauter, så det er klar til det ESA-ledede projekt Atmosphere-Space Interactions Monitor (ASIM) i 2017- det til dato største enkeltstående danske rumprojekt.

Hør om kæmpelyn og livet på ISS
På livestremet kan du høre institutdirektør Kristian Pedersen og chefkonsulent Torsten Neubert fra DTU Space fortælle om THOR- eksperimentets grundlæggende idé, og hvad vi kan lære af kæmpelyn. Astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space fortæller om, hvordan Andreas udfører eksperimentet.

Fra DMI fortæller seniorforsker Martin Stendel om et skræddersyet vejr-produkt, som hjælper forskerne med at få overblik over, hvor der er kraftige tordenstorme, og klimaforsker Peter Langen fortæller om perspektiverne for klimaforskningen med THOR og ASIM.

Se pressemøde.

Læs: Andreas Mogensen skal fotografere kæmpelyn og tordenskyer fra rummet

Læs mere om projektet: http://www.space.dtu.dk/Forskning/Projekter/ASIM

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere