Photo: European Inventor Award

Spin-out fra DTU vinder europæisk pris

fredag 10 jun 16
Amminex vinder europæisk pris for at opfinde en løsning til at bekæmpe luftforurening. Prisen blev overrakt ved European Inventor Award 2016 i Lissabon i går.

Det danske forskerteam bag DTU-spin-out-virksomheden Amminex modtog torsdag den 9. juni European Inventor Award 2016 i kategorien ’små og mellemstore virksomheder’. Teamet får prisen for at opfinde en banebrydende løsning til at anvende ammoniak i fast form. Det vil reducere luftforureningen fra dieselmotorer. Bag Amminex står Tue Johannessen, Ulrich Quaade, Claus Hviid Christensen og Jens Kehlet Nørskov.

”Vi er naturligvis meget glade for den anerkendelse, som denne pris medfører,” siger teknisk direktør i Amminex, Tue Johannessen.

”Dieselmotoren er på grund af sin høje virkningsgrad en vigtig del af en samlet CO2-strategi og en effektiv emissionsløsning som vores, der virker, uden at kompromittere brændstoføkonomien, er derfor en vigtig brik fremadrettet”.

Genopfyldning med ammoniak
Amminex blev grundlagt i 2005. Virksomhedens hastige vækst er blevet forstærket af fire succesrige investeringsrunder og Amminex har pt. en årlig omsætning på 4,3 mio EUR.

I løbet af sin korte historie har de ca. 50 ansatte i Amminex overvundet en række tekniske udfordringer, ikke mindst opbygningen af en proces og infrastruktur, der gør det muligt for kunderne at genopfylde deres AdAmmine-beholdere med ammoniak efter brug. I 2010 begyndte Amminex byggeriet af sit første store produktionsanlæg, der ligger i Nyborg.

Virksomheden landede for nylig en kontrakt om at opgradere 300 bybusser i København, og i øjeblikket testes teknologien også på bybusser i London, Seoul, Beijing og Shanghai. Desuden har Amminex modtaget økonomisk tilskud fra EU Horizon 2020 til at udvikle den nye teknologi til en løsning, der kombinerer ultra-lave NOx-emissioner med høj brændstofeffektivitet.

Kontakt: Teknisk direktør i Amminex Tue Johannessen, tj@amminex.com 

Læs mere om Amminex

Læs mere om European Inventor Award 2016

Relaterede Videoer  

Vis flere