Studerende vinder prestigefyldt SIT Furniture Design Award

onsdag 09 jun 21
|

Kontakt

Michael Deininger
Lektor
DTU Mekanik
45 25 62 54
Dorottya Párdányi har afsluttet sit kandidatprojekt i samarbejde med designvirksomheden HAY. Projektet er en elegant designstol der kan skilles og pakkes i en flad papkasse. Stolen har vundet en 2021 SIT Furniture Design Award.

Dorottya Párdányi har netop afsluttet sin kandidatgrad i Design & Innovation Engineering på DTU. Hendes kandidatprojekt, som hun gennemførte i samarbejde med den danske designvirksomhed HAY og med lektor ved DTU Mekanik Michael Deininger som vejleder, fokuserede på at designe eksklusive, holdbare og bæredygtige møbler, der kan skilles og pakkes i en flad papkasse for at reducere transportomkostninger og CO2-udledning.

Det resulterede i TWIST-lænestolen, der har et lækkert design i høj kvalitet. Den kan pakkes i en flad papkasse, men har samtidig et stilfuldt og eksklusivt look, når den er samlet. Stolens design kombinerer formen på en klassisk lænestol med et moderne twist, og fordi stolen ikke har nogen synlige samlinger, er dens udtryk både eksklusivt og stilrent.

Stolen kan nemt samles i løbet af et par minutter og uden brug af værktøj. Solide samlinger gør det muligt hurtigt at skille stolen ad igen, hvis den skal transporteres, eller dele skal udskiftes, hvilket forlænger dens levetid. At stolen er så let at samle og skille ad, påvirker dog hverken det færdige produkts æstetik eller kvalitet.

Dorottya Párdányi håber at kunne udstille sin stol på møbelmessen Salone del Mobile i Milano i september 2022.