Foto: Colourbox

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

torsdag 24 jan 13
|

Kontakt

Charlotte Jacobsen
Professor, forskningsgruppeleder
DTU Fødevareinstituttet
23 27 90 75

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, de gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og de har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet svarer i et fagligt notat og udsendelser i Danskernes Akademi på de spørgsmål, DR's program Kontant har rejst om produktion og kvalitet af fiskeolier på det danske marked.

DR's program Kontant handlede den 13. november 2012 om harske fiskeolier. Programmet satte spørgsmålstegn ved produktionen og kvaliteten af fiskeolier på det danske marked. DTU Fødevareinstituttet svarer på spørgsmålene i udsendelser i Danskernes Akademi og i et fagligt notat om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie.

Professor Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet påpeger blandt andet, at produktionsprocesserne sikrer, at alle mikroorganismer er dræbt.

"En fiskeolie kan altså ikke være mikrobiologisk fordærvet, og det er derfor forkert, når Kontant nævner, at fiskeolierne i programmet var rådne. Harskning har heller intet at gøre med, om olien er mikrobiologisk fordærvet eller rådden”, siger hun.  

Læs hele pressemeddelelsen fra DTU Fødevareinstituttet.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere