Photo: Ehrhorn & Hummerston

Hvor er festen?

fredag 27 feb 15
Heaps app hjælper dig med at samle vennerne til festen. Bag teknikken står en førsteårsstuderende fra DTU.

Det var egentlig udsigten til en god fest på den anden side af gaden, der fik fem venner og studiekammerater fra CBS og KU til at tale om, at man burde slå de to fester sammen. Men i stedet for at stemme dørklokker på den anden side af vejen, begyndte de at tale om at udvikle en app, der kunne samle vennerne til en privat fest.

Inspirationen kom fra P3’s nytårsprogram ’Festen og gæsten’, der forsøger at parre folk, der enten mangler en fest eller gæster. Det var på det tidspunkt, at vennerne fik brug for en ingeniør og kontaktede kammeraten Kim Hemsø Ramussen, der studerer software på første år på DTU. I dag fungerer han som den tekniske geni, der står for al serverarbejdet.

Ikke den store festabe

”Jeg er ikke selv den store festabe, men det lød som en spændende idé og var meget anderledes end de opgaver, jeg normalt var involveret i,” fortæller Kim Hemsø Ramussen.

Det tog et halvt år at udvikle Heaps app, der blev lanceret i slutningen af august 2014. Nytårsaften toppede antallet af brugere på omkring 10.000 – og i dag ligger tallet stabilt på omkring 30.000. Næste skridt er at lancere konceptet i LA.

Sådan finder du festen

Ifølge vennerne er app’en populær fordi det er nemmere at komme i kontakt med folk til private fester, det er billigere at holde fest end at gå i byen, og man ved alligevel aldrig, hvor man skal tage hen.

Sådan gør du: Hent Heaps i APP store og log ind via Facebook. Du kan invitere nogle af dine venner, der ønsker at gå i byen eller holde en fest. Hvis datoer matcher så starter Heaps en chatkanal, hvor man kan finde hinanden og aftale en dato.

Relaterede Videoer  

Vis flere