Jens B. Nielsen, DTU Biosustain

Fornem pris til forsker i cellefabrikker

fredag 19 feb 16
|

Kontakt

Søren Molin
Professor
DTU Biosustain
20 31 82 10
Professor Jens Nielsen, DTU Biosustain, får Novozymes Prisen 2016.

Jens Nielsen får prisen for sit banebrydende arbejde inden for systembiologien og for en tværfaglig pionérindsats for at beskrive og ændre metabolismen i mikroorganismer. Hans arbejde har bl.a. til formål at få mikroorganismer til at producere kemikalier så kosteffektivt, at metoden kan anvendes i industrien som alternativ til den oliebaserede kemikalieindustri. 

Jens Nielsen er Chief Scientific Officer ved Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability (DTU Biosustain) og professor ved Chalmers University of Technology i Göteborg. Han har været frontløber inden for udviklingen af de såkaldte cellefabrikker, der kan producere kemiske stoffer og enzymer. En teknologi, der netop nu står foran sit industrielle gennembrud.

”Industriel udnyttelse af cellefabrikker kan føre til, at vi får et samfund, der er fornybart og uafhængigt af fossile brændstoffer. Samtidig kan cellefabrikkerne levere en række nye produkter til gavn for samfundet, for eksempel nye antibiotika og nye materialer,” siger Jens Nielsen.

Jens Nielsen modtager med prisen 3 millioner kr. De 2,5 millioner er et rådighedsbeløb til hans forskning, mens de 0,5 millioner er en personlig pris.

”Det er en helt fantastisk hædersbevisning at få Novozymes Prisen. I mit arbejde har jeg altid være specielt optaget af at forstå og ændre metabolismen, så vi kan anvende den viden industrielt. Det er en enorm styrke nu at få helt frie midler til mere risikobetonede projekter, som kan åbne op for ny viden, der er nødvendig for at forbedre teknologien,” siger Jens Nielsen.

Læs mere på DTU Biosustains hjemmeside.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere