Scion DTU

Scion DTU styrker grønne iværksætteres forretning

mandag 06 maj 13

Endnu en vigtig brik er føjet til kampen i Danmarks ambition om den grønne omstilling med etableringen af et nyt grønt iværksætterhus. For første gang samles konkrete servicer, som støtter udviklingen af grønne iværksættere, og som også arbejder målrettet for, at disse udvikler sig til succesfulde danske virksomheder.

Forskerparken Scion DTU står i spidsen for et projekt, som samler aktiviteter og kompetencer på tværs af hele værdikæden, når det handler om at udvikle nye grønne virksomheder og sikre vigtige danske arbejdspladser.

Det Grønne Iværksætterhus, som snart rykker ind på DTU Risø Campus i Roskilde, er resultatet af et særdeles stærkt partnerskab inden for forretningsudvikling, netværksskabelse og inkubationsmiljø og mellem iværksættere, der arbejder med grønne løsninger. Samtidig spiller kontakten til nationale og internationale iværksættermiljøer og universiteter en afgørende rolle.

Placeringen på Risø med direkte adgang til test- og demonstrationsfaciliteter i verdensklasse og DTU's kompetencer på netop dette område giver en unik mulighed for at udnytte eksisterende styrker i det grønne Danmark til gavn for kommende vækstvirksomheder.

Adm. direktør i Scion DTU Steen Donner udtaler: "Danmark har stærke kompetencer på grønne teknologier, men vi ser ikke det ikke omsat til nye succesfulde virksomheder i en grad, som vi havde forventet. Det Grønne Iværksætterhus skal lave om på det faktum ved at bidrage til at styrke og udvikle iværksætternes grønne forretningsmodeller. Vi skal skabe et stærkt økosystem, og dette projekt er et skridt i den rigtige retning."

Konkret er opførelsen af et prototypeværksted, det såkaldte FabLab samt teknisk bistand også et svar på en udfordring, som mange af de grønne iværksættere står med – nemlig at de har brug for en prototype nemt og billigt og derfor at teste ideen og produktet på markedet. Det har afgørende betydning for virksomhedernes overlevelse.

Scion DTU står i spidsen for konsortiet, som også består af Danmarks Tekniske Universitet, Væksthus Sjælland, Væksthus Hovedstadsregionen, Accelerace og Rethink Business.

Det Grønne Iværksætterhus åbner den 1. september 2013. Men allerede nu kan iværksættere og virksomheder kontakte Kristine Garde, Scion DTU, på krg@scion.dtu eller på tlf.: 5171 7776.  

Om Scion DTU

Scion DTU er DTU's højteknologiske forskerpark og omdrejningspunkt for små og store internationale videnvirksomheder, der ønsker en optimal placering i et udviklingsmiljø inden for mediko, cleantech, biotek og it. Med kundetilpassede og fleksible faciliteter og servicer gør forskerparken det nemt for virksomhederne at holde driftshjulene i gang og få tid til det væsentlige.

Scion DTU tilrettelægger vækstforløb, der passer til den enkelte virksomheds behov og skaber rammerne for videndeling, faglige netværk og sikrer målrettet adgang til forskningen på DTU.

Scion DTU er med sine 50 år en af verdens ældste målrettede klynger for videnvirksomheder.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere