Foto Mikal Schlosser

Festlig studiestart i mindre grupper

tirsdag 25 aug 20

Kontakt

Lars D. Christoffersen
Dekan for bacheloruddannelser og studiemiljø
Afdelingen for Uddannelse og Studerende
45 25 10 09
Fredag d. 21. august sagde DTU velkommen til 2600 nye studerende på campus – nu med afstand, sprit og live-streamede taler.

Årets studiestart på DTU lignede på mange måder sig selv. Iført lysende orangerøde T-shirts tog studerende fra studenterforeningen Polyteknisk Forening – i DTU’s terminologi vektorer og KABS – imod nye bachelor- og diplomingeniørstuderende på henholdsvis Lyngby og Ballerup Campus. Og de havde som tidligere år arrangeret en festlig velkomstdag med både sociale aktiviteter, kreative lege og faglig introduktion til studiet.

Foto Mikal Schlosser
Foto Mikal Schlosser

Dekan Lars D. Christoffersen, rektor Anders Bjarklev og PF-formand Søren Sandgaard holdt de traditionsrige taler – ikke live, men live-streamet fra bibliotekerne på de to campusser. På den måde kunne alle overvære talerne, selv om de i år ikke kunne samles på et sted. Og fra luften over campusserne summede og filmede droner, så de nye studerende kunne få en fornemmelse af, at de hørte sammen på trods af den nødvendige fysiske afstand.

Foto Mikal Schlosser
Foto Mikal Schlosser

”Fællesskabet, og hvad vi kan gøre sammen, det er det vigtigste. Pandemien har aflyst og ændret mange ting, men den har ikke aflyst klimaforandringerne. Der er mere end nogensinde behov for en grøn omstilling, en mere bæredygtig produktion, mere bæredygtige byer osv. Vi er på vej, men vi har slet ikke de nødvendige teknologier endnu. Og det er her, I kommer ind i billedet,” sagde rektor i sin velkomsttale til de unge mennesker, som står på tærsklen til ingeniøruddannelsen.

Foto Katrine Krogh-Jeppesen
Foto Katrine Krogh-Jeppesen

Formanden for Polyteknisk Forening Søren Sandgaard sagde blandt andet:

”På DTU lærer man at tage ansvar for sig selv og sin egen læring, men også for sit universitet og de studerende, som kommer efter en selv. Det kan føles som et stort ansvar og til tider være frustrerende. På et tidspunkt kommer I helt sikkert til at tænke: ”Det der ingeniør… det kommer vist ikke til at ske alligevel”. Men så skal I huske, at I ikke er alene. På DTU har vi nemlig en tradition for at hjælpe og støtte hinanden, og den tradition håber jeg, at I vil fortsætte.”

Foto Mikal Schlosser
Foto Mikal Schlosser

Sprit og afstand

Dagen igennem var der gang i spritten. Rektor gik forrest som et godt eksempel og sprittede talerstolen af, inden han gik på. Også hænder og håndtag blev flittigt sprittet af, ligesom der var fokus på at holde den anbefalede afstand.

Peter Aagaard Brixen
Foto Peter Aagaard Brixen

De traditionelle rusture er i år erstattet af en eller to intensive dage på campus – uden overnatning. Også her vil de studerende hele tiden være delt i mindre grupper, så kravet om afstand kan overholdes.