DTU underskriver praktikaftale med Lockheed Martin

tirsdag 17 nov 15

Kontakt

Martin P. Bendsøe
Professor Emeritus
21 36 27 13

F-35-program for kandidatstuderende

F-35-programmet for kandidatstuderende er det første samarbejde mellem DTU og Lockheed Martin, siden de to parter i august 2015 underskrev en hensigtserklæring om at udvikle og udføre forskningsprojekter i fællesskab.

Med samarbejdet har Lockheed Martin udvidet F-35-programmet for kandidatstuderende. I 2015 deltog to kandidatstuderende fra Aarhus Universitet, og i 2016 deltager fem kandidatstuderende fra DTU.
Fremover vil Danmark hvert forår levere studerende fra både Aarhus Universitet og DTU til F-35-programmet. I forvejen har Lockheed Martin en lignende aftale med det hollandske universitet DELFT om at levere kandidatstuderende hvert efterår.

Læs også:
Lockheed Martin og DTU vil forstærke samarbejdet

Technical University of Denmark Master’s Intern Program Students Announced
Fem kandidatstuderende er udvalgt til at deltage i et praktikforløb hos teknologivirksomheden Lockheed Martin i Texas. Som de første studerende fra DTU skal de være med til at udvikle det verdenskendte kampfly F-35.

Fem kandidatstuderende fra DTU skal nu i gang med at planlægge deres fem måneder lange praktikophold i Texas hos teknologivirksomheden Lockheed Martin, der producerer kampflyet F-35.

Praktikforløbet er kommet i stand, efter at DTU, Lockheed Martin og den danske teknologivirksomhed Terma fredag underskrev en aftale om, at DTU’s studerende fremover skal være en del af det såkaldte F-35-program for kandidatstuderende. Programmet er et af verdens største industriprojekter og involverer flere nationer.

”At være udvalgt betyder, at jeg kommer til at få relevant erfaring i en industri, som altid skal være på forkant med udviklingen. Det er enormt motiverende at få lov til at blive en del af det hold, der skal sikre kvaliteten af det endelige produkt. Derudover har jeg altid godt kunnet tænke mig at bo i USA,” siger Magnus Kvisgaard, der læser på kandidatretningen Materiale- og Procesteknologi.

Avancerede teknologier
Magnus Kvisgaard er en af de fem udvalgte kandidatstuderende, der også tæller Liane Hansen, Trugvi Kristiansen, Marc Alexander Samuelsen og Andreas Nørballe. De kan nu se frem til at lære mere om avancerede teknologier i den globale luftfartsindustri.

”Jeg forventer at komme hjem med værktøjer og erfaringer, som jeg kan bruge som fremtidig ingeniør, men jeg forventer også at få bedre kendskab til den amerikanske hverdags- og arbejdskultur,” siger Trúgvi Kristiansen, der er uddannet maskiningeniør og nu går på kandidatretningen Materiale- og Procesteknologi. Han glæder sig allermest til at se produktionsfaciliteterne og de mange ’high tech’-dele, der skal til for at forme et F-35- fly.

Stor interesse
De fem kandidatstuderende er udvalgt blandt 20 interesserede ansøgere inden for kandidatretningerne Materiale- og Procesteknologi, Design og Innovation, Planlægning, Innovation og Ledelse, Vindenergi samt Konstruktion og Mekanik.

I en pressemeddelelse fra Lockheed Martin udtaler DTU’s dekan Martin P. Bendsøe: ”DTU har oplevet en stor interesse fra de studerende for at deltage i F-35- programmet for kandidatstuderende, og vi er meget tilfredse med, at ikke mindre end fem kandidatstuderende har fået chancen for at samarbejde med virksomheder som Terma og Lockheed Martin, der er to af de førende teknologiske virksomheder inden for det område."

De skal være med til at udvikle kampflyet F-35

Foto: Thorkild ChristensenMagnus Kvisgaard. Læser Materiale- og Procesteknologi.

Hvad forventer du at komme hjem med?

”Jeg tager først og fremmest derover for at lære og for at blive en bedre ingeniør. Jeg er heller ikke i tvivl om, at opholdet bliver noget af det mest interessante, der kommer til at stå på mit CV, når jeg er færdiguddannet.”

Hvad glæder du dig allermest til?

”Jeg glæder mig først og fremmest til at komme helt tæt på F-35eren. Det er en drengedrøm at arbejde på sådan et projekt. Jeg glæder mig også til at få en hverdag i USA sammen med de fire andre praktikanter fra DTU og opleve den kultur, der er i Texas og omegn.”

 

 

 

 Foto: Thorkild Christensen

Trúgvi Kristiansen. Uddannet maskiningeniør. Går nu på kandidatuddannelsen Materiale- og Procesteknologi.

Hvad betyder udvælgelsen for dig?

”Den betyder, at jeg kan komme i kontakt med mennesker, som jeg ellers ikke ville møde, og at jeg vil lære om nye teknologier. Det giver mig mulighed for at se, hvordan en virksomhed i den størrelse fungerer.”

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere