Covid-19 tests

DTU er en del af PandemiX Centret

onsdag 26 maj 21

Kontakt

Anders Gorm Pedersen
Sektionsleder, Professor
DTU Sundhedsteknologi
Professor Anders Gorm Pedersen fra DTU Sundhedsteknologi bidrager til PandemiX Centret med sin bioinformatiske forskning og ekspertise.

I PandemiX Center udforsker man dynamikkerne i og effekten af pandemier.

Den multidisciplinære gruppe er sammensat af fysikere, matematikere, epidemiologer, læger, mikrobiologer, bioinformatikere og historikere, som med fokus på pandemiberedskab og -politikker vil undersøge historiske og nuværende pandemier fra mange vinkler. Matematisk modellering anvendes til at undersøge mønstre i pandemier samt effekten af skadesbegrænsende strategier såsom COVID-19-vaccinen. Et vigtigt formål er at introducere disciplinen matematisk epidemiologi i Danmark til støtte for beslutningstagning i forbindelse med COVID-19 og fremtidige pandemier

"Vi kan dermed bidrage til en bedre forståelse af pandemier for at vi som samfund kan være bedre forberedt, når den næste pandemi rammer."
Professor Anders Gorm Pedersen

Professor Anders Gorm Pedersen fortæller: ”Jeg bidrager specielt til centret indenfor Genomics området. Ved at undersøge virusgenomer indsamlet i løbet af en pandemi kan vi undersøge hvilken rolle det f.eks. spiller at virus udvikler sig til at være mere smitsom eller til at kunne undslippe immunitet, og hvordan menneskers handlinger (inklusive udvikling af vacciner) påvirker den proces. Vi kan dermed bidrage til en bedre forståelse af pandemier for at vi som samfund kan være bedre forberedt, når den næste pandemi rammer.”

Centret er ledet af Professor Lone Simonsen, RUC, og inkluderer desuden forskere fra KU og DTU.

Læs mere om PandemiX Centret her: https://ruc.dk/research-centre/pandemix-center

(Photo caption: Covid-19 tests ready for analysis. Photo by Jesper Scheel)

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere