Danmarks største stinkskab

• Totalrådgiver: COWI
  • Arkitekt: Rørbæk og Møller Arkitekter
  • Opført: 2011-2015
DTU's nye kemilaboratorier i bygning 211 er en teknisk avanceret maskine med 110 stinkskabe på 3200 kvadratmeter.

DTU Kemi har i den nye bygning 211 fået laboratorier i absolut topklasse, en lang række supportfunktioner og et nyt fælles foyerområde, hvor studerende, undervisere og forskere kan mødes på kryds og tværs.
I stueetagen er der fire store undervisningslaboratorier med plads til op til 24 studerende i hvert, og på første sal otte forskningslaboratorier til forskning inden for organisk kemi.

Laboratorierne er en stor og teknisk avanceret maskine: 110 stinkskabe fordelt på 3200 kvm, der skal kunne håndtere de særlige krav, som den bedste undervisning og forskning inden for kemi stiller. Loftshøjden på over seks meter sikrer den rette luftgennemstrømning til laboratoriernes 110 stinkskabe. Et særligt fremtidssikret anlæg til rørførte gasser skal forsyne laboratorierne med de gasser, der kræves til forskningen på DTU Kemi. Et centralt vakuum- og køleanlæg forsyner alle stink- og aftræksskabe.

Bygningens ventilationsanlæg er udført som såkaldt ringventilation - et princip, som ikke før er set i samme størrelse i DTU’s bygningsmasse. I direkte forbindelse med den nye bygning 211 ligger den renoverede bygning 209, der skal fungere som central kemikaliehåndteringsenhed samt varemodtagelse. Det skal sikre flow i kemikaliehåndtering, som er vigtigt, når man arbejder med kemiske stoffer og skal transportere kemikalier mellem depot og laboratorier.

Laboratorierne blev taget i brug ved semesterstart i september, mens den officielle indvielse fandt sted december 2015

Læs mere om opførelsen af bygning 211

Yderligere informationer

DTU investerer i disse år i mere end 20 byggeprojekter, som skal skabe endnu bedre rammer for universitetets aktiviteter. Vi bygger nyt, blandt andet til Life Science & Bioengineering, og udvikler den eksisterende bygningsmasse for at få plads til nye, topmoderne forskningsfaciliteter og skabe optimale betingelser for flow og synergi mellem forskning, undervisning og innovation.

Følg campusudviklingen