Nanoteket modtager millionbevilling til elektronmikroskoper

torsdag 06 jun 13
|

Kontakt

Jane Hvolbæk Nielsen
Institutdirektør, professor
DTU Fysik
45 25 32 22

Kontakt

Ole Lynnerup Trinhammer
Leder af Nanoteket (undervisningslaboratorium)
DTU Fysik
45 25 32 12

Kontakt

Adam Fuller
Leder af Microscopy Support
DTU Nanolab
45 25 64 72

Læs mere om Nanoteket

Nanoteket etablerer Danmarks første undervisningslaboratorium med elektronmikroskoper for gymnasieklasser og DTU-studerende.

Undervisningslaboratoriet Nanoteket, der hører under DTU Fysik, har modtaget samlet 6,1 mio. kr., hvoraf de 5,6 mio. kr. er bevilget fra Villum Fonden. Derudover har Marie & M. B. Richters Fond og Otto Mønsteds Fond støttet projektet. Den samlede bevilling skal bruges til at etablere Danmarks første hands-on elektronmikroskopi-laboratorium for gymnasieklasser og DTU-studerende.

I det nye laboratorium får gymnasieelever mulighed for selv at arbejde med elektronmikroskoper. De lærer dermed om nanoteknologi og får prøvet, hvordan det er at være forsker. DTU-studerende kan også benytte det nye laboratorium til at visualisere mikro- og nanostrukturer.

Udvidelsen af Nanoteket med en elektronmikroskopiafdeling er et samarbejde mellem DTU Fysik og DTUs Center for Elektronnanoskopi (DTU Cen), og laboratoriet bliver åbent for gymnasieelever og studerende fra februar 2014.

 

Om Nanoteket

Nanoteket er et undervisningslaboratorium under DTU Fysik, der tilbyder eksperimentelle øvelser for gymnasieelever og DTU-studerende. Nanoteket blev oprettet i 2004 for at styrke den eksperimentelle del af fysikundervisningen på DTU. I 2012 var der mere end 3400 besøgende, der udførte en øvelse i Nanoteket, hvoraf knap 1600 var gymnasieelever fra hele landet.

Læs mere om Nanoteket på: http://www.fysik.dtu.dk/Uddannelse/Nanoteket.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere