Chromologics

Mette Haagen Marcussen
Kommunikationschef

ChromoColors

ChromoColors er naturlige farvestoffer, der produceres igennem gæringsprocesser, og som har optimal pH- og temperaturstabilitet, så det kan bruges i en række forskellige fødevareprodukter. Som laboratorieproduceret farvestof er farvestofferne mere bæredygtig end de nuværende godkendte naturlige røde farvestoffer, som kræver intensiv landbrug. Chromologics' farvestoffer udledes ikke af råvarer med høj værdi som frugt og grøntsager, men produceres i en bæredygtig fermenteringsproces.

DTU spin-out Chromologics rejser 14 millioner kroner til at fremskynde udvikling og godkendelse af ChromoRed, et naturligt og bæredygtigt rødt farvestof til fødevarer.

Chromologics blev grundlagt af en række forskere fra bl.a. DTU Bioengineering, og virksomhedens produkter tager derfor udgangspunkt i den nyeste viden omkring gæringsprocesser. Virksomheden vil ændre, hvordan naturlige farvestoffer produceres, og har udviklet en gæringsbaseret farveplatform til produktion af ChromoColors, som er højtydende og bæredygtige farvestoffer til fødevarer.

”Chromologics er et godt eksempel på den anvendte forskning, der kommer fra universitetslaboratorierne, og som så etableres som voksende virksomheder med et tydeligt bæredygtighedsfokus, der kan få en positiv indflydelse på udviklingen,” siger direktør for DTU Bioengineering Bjarke Bak Christensen.

Bæredygtig produktion af naturlige farvestoffer

ChromoRed har potentiale til at være det første naturlige farvestof, der udelukkende produceres ved bæredygtige gæringsprocesser i stedet for at blive udvundet fra planter eller dyr. På et marked, der er præget af stigende forbrugerbevidsthed om bæredygtighed og sundhed, antages det derfor, at markedsmulighederne ligger på mere end 12 mia. kr.

Chromologics blev grundlagt af administrerende direktør Gerit Tolborg, CSO Anders Ødum, Thomas Ostenfeld Larsen, Andreas Laustsen og Henrik Dalbøge i 2017, hvoraf flere stadig er ansat på DTU Bioengineering.

"Chromologics er et godt eksempel på den anvendte forskning, der kommer fra universitetslaboratorierne, og som så etableres som voksende virksomheder med et tydeligt bæredygtighedsfokus, der kan få en positiv indflydelse på udviklingen"
Direktør Bjarke Bak Christensen, DTU Bioengieneering

CEO Gerit Tolborg fik det videnskabelige gennembrud i 2016, da hun udviklede en proces, der gjorde det muligt at isolere og identificere en nye klasse af pigmenter. Den nye proces åbner op for anvendelse af ChromoRed i forbrugerprodukter, og CEO Gerit Tolborg sætter stor pris på at virksomheden nu kan fremskynde udviklingen:

”Vi er meget glade for at byde disse stærke og erfarne investorer velkommen til Chromologics. Deres støtte er en validering af vores strategi for at udvikle bedre og mere bæredygtige farvestoffer til fødevarer. De anerkender den ekstraordinære økonomiske mulighed for at introducere farvestoffer til fødevarer, der dyrkes i laboratoriet, på et tidspunkt, hvor alternativer til kød og fødevaresikkerhed er i høj efterspørgsel fra forbrugerne. Denne investering giver os mulighed for at fremskynde udviklingen af vores flagskibsprodukt ChromoRed og til at maksimere vores platforms potentiale. ”

Om finansieringen

DTU spin-out Chromologics har lukket en investeringsrunde med 14 millioner kr. i finansiering, ledet af Novo Holdings og støttet af Nordic Food Tech og Vækstfonden.

Få flere oplysninger på Chromologics.com og LinkedIn.