Fremtidens malerspand er bæredygtig

tirsdag 19 jan 21
|
af Line Reeh

Kontakt

Villads Keiding
Lektor
DTU Engineering Technology
93 51 13 55
Diplomingeniørstuderende vinder pris på Dansk Entrepreneurship Festival til at videreudvikle innovativ idé til en bæredygtig malerspand. Hver måned smides 1 million malerspande ud i Danmark.

Seks diplomingeniørstuderende fra Proces og Innovation har vundet 25.000 kroner i funding på 'Dansk Entrepreneurship Festival' til deres projekt, som har fokus på nummer 12 af de 17 verdensmål: Ansvarligt forbrug og produktion.

Hver måned smides op imod 1 million malerspande ud i Danmark. Det svarer til 100.000 danskeres årlige plastforbrug.

De studerendes vision er at erstatte den traditionelle malerspand med et mere bæredygtigt alternativ.

Løsningen er en emballage bestående af en papkasse med 2 specialdesignede poser hver med 5 liter maling.

"Poserne er designet til den professionelle malerens arbejdsgang og kan nemt åbnes og lukkes. Samtidig koster den 75 procent mindre CO2 at producere end en standard 10 liters malerspand," fortæller diplomingeniørstuderende Nicolai Casper Riath Hansen, Proces og Innovation.

Produktet er udviklet i tæt samarbejde med branchen, hvor de studerende har afholdt workshops, interview og tests. EU har vedtaget udvidet producentansvar, så senest i 2025 skal danske malingleverandører derfor betale for bortskaffelsen af deres malerspande.

De diplomingeniørstuderende har allerede høstet en 2. plads i Venture Cup og i Climate LaunchPad kom de i den globale finale. De har desuden modtaget 30.000 kr i Skylab-funding fra Kai Houmann Nielsens Fonden.

Se også:

Læs artikel om projektet i Bygge- og Anlægsavisen

Læs om Paint'R (firmahjemmeside)

Paint'R

Tillykke og hep til Paint'R, som er Magnus Friis, Victoria SøgaardJacob Steen Ulv LarsenSofie Winge-Petersen,
Johan Carl Smedegaard Vangstrup og Nicolai Casper Raith Hansen.

Lektor Villads Keiding, DTU Engineering Technology har været underviser og vejleder på kurset og udviklingsforløbet på diplomingeniørduddannelsen, hvor produktet er udviklet.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere