(Photo: Senserna)

DTU-spinout vil revolutionere mikrobølgeovnen

mandag 22 okt 18

Kontakt

Henrik Schneider
29 82 11 64
henrik@senserna.com

Kristian Lindberg-Poulsen
27 42 00 30
kristian@senserna.com

 

Uddannelse

Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen har begge en kandidatuddannelse i Elektroteknologi fra DTU og har også været ph.d.-studerende ved DTU Elektro
Verdens første teknologi til at gennemføre temperaturmåling i en mikrobølgeovn skal danne baggrund for en helt ny måde at anvende ovnen. 

Irritation over aldrig at kunne opvarme de indkøbte thai-boxes til en ordentlig temperatur og en generel undren over, hvor dårligt en mikrobølgeovn fungerer, blev startskudddet til to unge ph.d.-studerendes udvikling af en ny patenteret teknologi, Microweter Technology. 

Teknologien anvendes første gang i et nyt produkt, Milkymeter, der netop er blevet lanceret på det danske marked. Det er et termometer, der måler temperaturen i en sutteflaske, når den opvarmes i mikrobølgeovnen, så forældrene ved, præcis hvornår den er klar. Vejen fra opfindelse til færdigt produkt har dog ikke været uden bump. 

”I løbet af vores ingeniøruddannelse er vi hele tiden blevet opfordret til at tænke i anvendelse. Ved siden af den teoretiske undervisning har vi skullet bevise, at ting kunne virke i praksis med de udfordringer, som det giver. Uden den ballast var vi aldrig kommet så langt, som vi er nu,” siger Henrik Schneider, der er en af de to opfindere bag den nye teknologi. 

Idéen til det første produkt, der anvender den nye teknologi, stammer da også fra Henrik Schneiders egne erfaringer som far til et spædbarn. Han oplevede, at det kunne være svært at varme sutteflasken op, uden at mælken blev for varm eller kold. 

”Elektronikken havde vi godt styr på qua vores uddannelse. Da vi præsenterede vores produktidé til andre nybagte forældre, vandt den gehør hos så mange, at vi følte os overbeviste om, at der var et marked. Men det har været en lang rejse at komme skridtet videre til at stifte en virksomhed og i dag stå med et færdigt produkt,” fortæller Kristian Lindberg-Poulsen, der er den anden opfinder og medejer af virksomheden Senserna.

Brug for penge og eksperthjælp
De to ingeniører var tidligt klar over, at de havde brug for hjælp fra eksperter og finansiering fra investorer for at kunne udvikle deres idé. 

Et Danish Tech Challenge-forløb for unge startup-virksomheder, som DTU og Industriens Fond står bag, gav det næste store skub. Her fik de to virksomhedsejere kontakt til mentorer og investorer. Forløbet sikrede dem både finansiering til den fortsatte udvikling af Microweter-teknologien, en professionel bestyrelse til deres virksomhed og kontakt til samarbejdspartnere, der i første omgang har hjulpet med design og produktion af sutteflasketermometeret. 

Revolution af mikrobølgeovne
Selvom deres første produkt kun lige er blevet lanceret, og planer om eksport til i første omgang andre europæiske lande er planlagt til slutningen af året, er Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen allerede i fuld gang med deres næste udviklingsprojekt. 

”Vores vision er at skabe en intelligent mikrobølgeovn, som kan sikre den perfekte opvarmning af et måltid. Vi håber at kunne gå i kompagniskab med en af de store producenter for at revolutionere den måde, vi i dag anvender mikroovnen. Der findes mere end 600 millioner mikrobølgeovne i husholdninger på verdensplan, så markedet er stort,” fortæller Henrik Schneider. 

Senserna har netop vundet et projekt for Københavns Kommune, der skal sikre en bedre madoplevelse hos ældre borgere, der dagligt får leveret mad til opvarmning. 

Fakta

Microweter Technology 
Microweter Technology høster energi fra mikrobølgerne og omdanner denne energi til strøm for temperatursensorer og øvrig elektronik, der er nødvendig for at beregne gennemsnitstemperaturen i madvarer i ovnen og sende denne information ud af ovnen. 

I første omgang sendes informationen ud som lys i forskellige farver. En ekstern modtager, der gør det muligt at styre ovnen til fuldautomatisk opvarmning, er også på tegnebrættet. Det vil revolutionere opvarmning i mikrobølgeovnen.

 

(Photo: Senserna)
Foto: Milkymeter elektronik set tæt på (Senserna)

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

Mød Elektroteknologi til Åbent Hus på DTU.

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere