Medlemskabet betyder, at Danmark har en plads ved bordet ved programmets halvårlige executive-committee-møder, som sætter rammen for programmets samlede arbejde.
Kerneopgaven for programmet er at levere analyser og rapporter inden for CO2-fangst, -udnyttelse og -lagring, og det er medlemmerne, der beslutter, hvilke emner, der skal afdækkes.
Karina Marie Søgaard fra DTU Kemi skal altså på vegne af Danmark være med til at beslutte, hvilke rapporter om og analyser af CO2-fangst, -lagring og -udnyttelse, der skal sættes i gang.
”Vi har brug for både CO2-udnyttelse og CO2-lagring for at forbedre klimaet, og derfor er det enormt vigtigt, at vi handler ud fra et oplyst grundlag ved netop at blive medlem af et teknologisamarbejdsprogram som dette,” siger Karina Marie Søgaard om medlemskabet.
Teknologisamarbejdsprogrammet, også kendt som IEAGHG, har hovedkontor i England, men opererer globalt og har medlemmer fra hele verden, som består af lande og globale organisationer. Karina Marie Søgaard er blevet udpeget til posten af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
Et missionsdrevet partnerskab
Karina Marie Søgaard er direktør for forskningspartnerskabet INNO-CCUS, som DTU er en del af. Partnerskabets sekretariat ligger på DTU Kemi.
INNO-CCUS er sat i verden for at accelerere løsninger inden for CO2-fangst, -udnyttelse og -lagring og modtager midler fra Innovationsfonden, som bliver brugt til at støtte projekter inden for forskningsområdet.
Forskningspartnerskabet INNO-CCUS er et af Danmarks fire grønne missionsdrevne partnerskaber, der initieret på baggrund af den grønne forskningsstrategi fra september 2020.