Møde skal danne grobund for idéer
Under det tre dage lange besøg fik de studerende en forståelse af Bornholm, øens samfund og visionerne for dens fremtidige rolle i den grønne omstilling.
Opholdet inkluderede, at de studerende bl.a. talte med Bornholm Energi og Forsyning, Baltic Energy Island og Bornholms Regionskommune. Her diskuterede de, hvordan man kan gøre Energiø Bornholm til en katalysator for nye fleksible energisystemer, der integrerer eksisterende infrastruktur og skaber lokal vækst.
De studerende var selv med til at definere hvilke udfordringer og muligheder, der ligger i det omfattende infrastrukturprojekt. De næste par uger arbejder de videre med problemstillingerne og i slutningen af august præsenterer de resultaterne for samarbejdspartnerne.
Udover det faglige program var der også indlagt tid til, at de mange studerende kunne stifte bekendtskab med hvordan det sociale studieliv kan se ud, når de er på øen. Dette foregik gennem aktiviteter som bål-hygge, picnic ved Opalsøen og nyde solnedgangen fra Hammershus.
”Får vi gode tilbagemeldinger og forslag til nye ideer, kan turen bruges som en slags udgangspunkt for at kurserne kan tilbyde industricases på DTU’s øvrige lokaliteter, f.eks. i Rødbyhavn og Skive,” siger João Møller.