First Lego League trak fulde huse

Det var en bragende succes, da 110 hold bestående af skolebørn dystede mod hinanden i den store turnering First Lego League på DTU Ballerup Campus.

Det var kulminationen på 8 ugers hårdt arbejde, der lørdag udspillede sig på DTU Ballerup Campus, da den 14. udgave af First Lego League havde samlet mere 1000 elever fra 6. til 8. klasse, samt tilskuere, lærere og frivillige.

Glæde og interesse for teknologi og videnskab

Målet med den store dyst er at skabe glæde og interesse for at arbejde med teknologi og videnskab. Det sker blandt andet ved at børnene som en naturlig del af forløbet lærer at arbejde med og udvikle teknologi. Derudover lærer de også hvordan man tænker teknologi ind i både sociale og undervisningsmæssige sammenhænge.

“Igennem mange år har DTU Diplom arbejdet med at skabe og pleje interessen for de naturvidenskabelige og teknologiske fag hos elever i folkeskolen. Værtskabet for First Lego League på DTU Ballerup Campus er et eksempel på netop det, når det er allerbedst”, fortæller Jens Dlugosch Sonne, der har været med til at planlægge First Lego League på DTU Diplom.

Og First Lego League er mere end bare at bygge en robot. Børnene går også gennem en enorm læreproces for at komme til det endelige resultat af en vindende, konkurrencedygtig robot. Det giver eleverne færdigheder inden for problemløsning, kreativ tænkning, teamwork og sportsånd.

”Vi vil gerne vise, at videnskaben er spændende, og derfor kombinerer vi interessante ingeniør- og samfundsmæssige temaer med en masse energi, som munder ud i et veritabelt festfyrværkeri på finaledagen. Det synes børnene i 6-8 klasse er ret fedt, og det gør vi også. Og forhåbentlig har det vakt nogle tanker om, hvordan vi teknisk kan løse problemstillinger i samfundet” siger Jens.



Todelt konkurrence

Eleverne har fået til opgave at lave et undervisningsforløb samt at bygge en robot.

Årets tema i First Lego League er ’World Class – Learning Unleashed’. Meningen med årets tema er, at deltagerne skal forholde sig til, hvordan læring skal foregå i fremtiden og derfor skulle eleverne komme med deres eget bud på et unikt og innovativt undervisningsforløb. Hvordan ønsker eleverne selv at tilegne sig viden – og hvor kan læringen finde sted.

Eleverne, der kommer fra skoler i Ballerup, Fredensborg, Hellerup, Hillerød og København, har gennem de sidste mange uger designet, bygget, programmeret og testet en lego-robot, der skulle løse en stribe opgaver på en bane med en række forskellige forhindringer.

Champions af First Lego League

En mur af heppen og tilråb væltede ned over de deltagende hold, da de lod deres robotter tage kampen op med forhindringsbanen. Og hver eneste gang endnu en udfordring var klaret, var det til stor jubel fra alle de spændte og tændte iagttagere.

Vinderne af First Lego League 2014 blev “Team Unicorn” fra Humlebæk Skole, og de fik overrakt pokalen af Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen . Næste stop for dem er den Skandinaviske FLL-finale, der foregår I Industriens Hus i København. Her skal de kæmpe mod vinderne fra andre dele af Danmark og fra hele Norden.

 

Af Lars Hjortshøj