Studerende fra DTU Fotonik på vej til Kina

Tre studerende på DTU Fotonik er blandt ti udvalgte, der tager på inspirationstur til Kina for at lære mere om, hvordan man her takler udviklingen inden for kommunikations- og informationsteknologien.

Det sker i forbindelse med det dansk-kinesiske samarbejde ”Inspiring cross-cultural innovation”, som Udenrigsministeriet hermed har sat i gang sammen med den kinesiske teknologivirksomhed Huawei, der er en af verdens førende producenter af data- og telekommunikationsudstyr. Ud over de tre studerende fra DTU Fotonik deltager også studerende fra Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.

 

En af de studerende på DTU Fotonik, Wojciech Kozuch, fortæller, at han har store forventninger til turen:

 

”Mine personlige forventninger er, at jeg som studerende inden for telekommunikation kan få et indblik i, hvordan Huawei arbejder, og hvad de ser som fremtiden inden for telekommunikation. Samtidig kan det også være med til at give mig gode ideer til, hvad jeg eksempelvis skal skrive masterafhandling om, ligesom det også kan give mig værdifuld inspiration, når jeg senere skal vælge, i hvilken retning jeg gerne vil specialisere mig.”

 

_mg_8422.jpg

De tre studerende fra DTU Fotonik (fra venstre) Anna Tatarczak, Wojciech Kozuch og Francesco Da Ros drager mod Kina den 11. april for at besøge den kinesiske teknologigigant Huawei. Foto: Thorkild Amdi Christensen.

 

Målet med programmet er at fremme innovation og øge den kulturelle udveksling mellem Kina og Danmark. Turen omfatter blandt andet besøg på Huaweis hovedkvarter, hvor de studerende vil få et grundigt indblik i virksomheden, ligesom de som afslutning på turen tager til Huaweis forsknings- og udviklingcenter i Shanghai.

 

Ud over besøgene på Huawei vil de studerende også komme på en række kulturelle udflugter, som skal øge deres kendskab til kinesisk kultur. Jason Lan, som er Country Manager for Huawei Danmark, udtaler:

 

”Vi håber på, at det nye program kan fremme erfaringsudvekslingen i innovative miljøer i Danmark og Kina, samtidig med at turen vil give de studerende indsigt i den kinesiske kultur, og hvordan vi i Huawei kontinuerligt arbejder med innovation – forhåbentlig kan det give dem inspiration til deres fortsatte studieforløb og udvikling.”

 

Idelfonso Tafur Monroy, professor på DTU Fotonik, er en af idémændene bag samarbejdet, og han fortæller, at han er meget glad for, at det er blevet muligt at starte programmet op:

 

”Jeg er meget glad for dette initiativ og mener, at en studietur som denne, hvor det er muligt at få et grundigt indblik i Huaweis aktiviteter, vil være en berigende oplevelse for vores studerende. Vi håber samtidig, at turen vil blive starten på et endnu tættere samarbejde mellem Huawei og DTU.”