Godt en fjerdedel prøver fra danske slagtekyllingeflokke og lidt under hver tiende prøve af dansk kyllingekød indeholder ESBL-colibakterier. Det viser nye undersøgelser fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet. ESBL-bakterier er resistente over for antibiotika, der er vigtige i behandlingen af livstruende infektioner hos mennesker. Forekomsten er bekymrende, fordi de resistente bakterier kan overføres fra kyllingekødet til mennesker.
ESBL-bakterier er et af de hurtigst stigende resistensproblemer verden over. ESBL-bakterier er resistente over for de bredspektrede antibiotika, cefalosporiner, der ofte bruges til behandling af livstruende infektioner hos mennesker. Det er baggrunden for, at Fødevarestyrelsen sidste år igangsatte undersøgelser af den eventuelle forekomst af ESBL-bakterier.
Undersøgelser af cirka 200 prøver fra 2010 gennemført af Fødevarestyrelsens laboratorier og DTU Fødevareinstituttet viser, at 27 % af prøverne fra danske slagtekyllingeflokke og 8,6 % af prøverne af dansk kyllingekød indeholder ESBL-colibakterier. Den høje forekomst af ESBL-colibakterier i danske slagtekyllingeflokke er bekymrende på grund af risikoen for, at bakterierne kan overføres med dansk kyllingekød til mennesker.
Læs pressemeddelelsen fra DTU Fødevareinstituttet.